Aanwezig: 20 personen

Nieuws/Mededelingen

 • Aankondiging veiligheidsrelease Joomla! 3.7.1
  rel.png
  Een Joomla! 3.7.1 release die een veiligheidsupdate bevat zal a.s. woensdag 17 mei om ongeveer 16:00 uur Nederlandse tijd worden uitgebracht. Het Joomla! Security Strike Team (JSST) is geïnformeerd dat er een kritiek veiligheidslek in de Joomla! core zit. Aangezien dit een erg belangrijke veiligheidsupdate is raden we iedereen aan om voorbereid te zijn wanneer komende woensdag deze update uitgebracht wordt zodat je direct de update kan uitvoeren.

 • JUG010 Werkgroep (YOOtheme Pro)  yoo.png
  Op 29 april j.l. is de JUG010 Werkgroep bij elkaar geweest. Dit was de 3e bijeenkomst in het kader van YOOtheme Pro. Deze avond zijn er goede vorderingen gemaakt en is er veel naar elkaar toe verduidelijkt.
  De volgende bijeenkomst is op maandag 29 mei, zelfde tijdstip (19:00 uur) en locatie (Laan op zuid 2, Rotterdam). Wil jij ook komen, je bent van harte welkom! De bijeenkomst inclusief de koffie of thee is gratis.
 • Joomla! BBQ Rotterdam (JUG010) 17 juli 2017
  Op maandag 17 juli nodigt de gebruikersgroep Rotterdam iedereen uit om onder het genot van een BBQ samen te komen en gezellig de zomer in te luiden. Het is een mooie gelegenheid om nog even samen te kletsen over van alles en nog wat voor we de zomervakantie in gaan.

          De BBQ bestaat uit:
bbq.png

               - Runderhamburgers
               - Saté van de kip
               - Country steak (varken)
               - Kip Sjasliek
               - Kerrie koolsalade
               - Aardappelsalade peppedew
               - Koude en warme sauzen
               - Frietjes
               - Stokbrood met kruidenboter

       De kosten van de BBQ zijn € 22,50 inclusief btw en zal meteen bij aanmelding voldaan moeten
       worden. Dit is exclusief drankjes die ter plaatse afgerekend moeten worden. Natuurlijk is het
       voor onze niet-vleeseters ook mogelijk om mee te doen, geef dit even aan bij de aanmelding
       en dan zal daar rekening mee gehouden worden. Indien er te weinig aanmeldingen zijn voor
       de BBQ zal er een vervangende maaltijd worden geregeld. Hopelijk zien we jullie allemaal op
       maandag 17 juli bij onze locatie La Cocotte.
       Kom je ook? Meld je dan nu aan voor de Joomla! BBQ kan op de website van JUG Rotterdam.
       We stellen het op prijs als jij je hier even aanmeldt we weten hoeveel er allemaal komen.

 • Joostock (Joomla Unconference) 7 & 8 oktober 2017
  Joostock (gehoord op de Joomladagen) op 7 & 8 oktober in Eindhoven is de eerste Joomla-unconference in Nederland! En alleen al hierdoor nu al legendarisch evenement voor de sociale, creatieve, gezellige, muzikale, slimme, hulpvaardige Joomler die graag kennis deelt en die het leuk vindt om met andere Joomlers te praten, werken, delen, eten, drinken en discussiëren. Denk bijvoorbeeld aan: Kenniscafé, Dr. Joomla!, Developer-discussie, Toolkit-sessies, Klantverhalen, Pop-up presentaties, Spread the Joomla Love inspiratie-sessie, etc. Joostock the website!

 • R2H image manager is nu live
  Vorige maand heeft Richard van Tilborg (R2H) een predemo gegeven van de Image Manager extensie van R2H. Inmiddels is deze extensie bij R2H te koop.

Presentatie Privacy Wetgeving
privacy
Chris Reijmers (4Privacy & data security) geeft uitleg omtrent het verwerken van persoons-gegevens bij de JUG010. Met name m.b.t. de bewerkersovereenkomst. Wat bedoelt de wetgever, wanneer heb je er mee te maken, waar liggen de rechten en plichten van de websitebouwer/webmaster en de opdracht-gever zelf? Hoe ziet zo’n bewerkers overeenkomst eruit en moet je die voor elke opdrachtgever apart opstellen of verwerk je iets in jouw voorwaarden?

Chris bespreekt uitvoerig de ins en outs betreffende het onderwerp en beantwoord de vele vragen uit de groep en geeft zijn reactie op de vele praktijkvoorbeelden die de revue passeren. Chris geeft aan dat op 25 mei 2018 de wetgeving hieromtrent zal worden aangepast en zal alles nog strakker in de wet worden vastgelegd. De presentatie van Chris is hier te vinden. Een bruikbaar voorbeeld van een bewerkersovereenkomst is bij Chris tegen een vergoeding verkrijgbaar. Vraag hierom via zijn e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dokter Joomla!

drjoomla.pngEen vraag? Een probleem waar je al uren op zit te staren? Het forum in het echt: stel je vraag en we gaan samen op zoek naar het antwoord.

 • Nico, zoekt iets om user-gegevens van twee websites waarvan er één een Joomla! Website is en de ander een website is van een onbekend merk met elkaar uit te wisselen. Hierop is geen kant en klaar antwoord, eerst zal van de onbekende website de exportmogelijkheden onderzocht moeten worden.

 • PhP melding in Joomla! 3.7 geeft melding oude PhP versie. Bleek dat de website op de PC zelf (localhost) draaide waar idd nog een oude PhP aanwezig was. Oplossing is PhP versie updaten of melding uitzetten door de PhP meldings plugin de-activeren.


Het is wederom laat geworden en de avond is weer omgevlogen, de volgende JUG010 is op dinsdag 20 juni, zet het in je agenda, tot dan.

Sponsoring JUG010

Per 2017 heeft de JUG010 sponsoren waardoor de maandelijkse JUG010 bijeenkomsten gratis kunnen blijven. Ook kunnen eventueel te houden Pizza, Bugs & Fun (PBF) in het Rotterdamse (deels) hiermee gefinancierd worden. De sponsoren zijn:

sponsors

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Herman Peeren
http://www.itenrecht.nl/artikelen/arnoud-engelfriet-weg-met-de-bewerkersovereenkomst

Reageer

1000 Resterende tekens