Aanwezig: 12 personen

Nieuws/Mededelingen

Joomla 3.8 komt uit op 19 september en Roland blikt vooruit op deze release. Naast wat kleine bugfixes en 2 securityfixes is de belangrijkste wijziging in 3.8 de nieuwe router. Met deze nieuwe router kunnen de ID’s uit de URL gehaald worden als deze optie aanstaat. Een ander voordeel van de nieuwe router is dat deze een stuk sneller werkt. De nieuwe router is overigens standaard op uit gezet om te zorgen dat de huidige URLs nog wel blijven werken.

Roland blikt terug op de Web Programming Weeks in Duitsland, waarvan hij de mede-organisator was. Hier hebben een 3-tal studenten de Pre-upgrade compatibility checker gebouwd, deze zal in Joomla 3.9 meekomen.

Daarnaast een vooruitblik op komende Joomla-events, zoals de Regular Labs Day Antwerpen, Joostock en de Joomla! World Conference in Rome. Daarnaast zijn er veel bijeenkomsten van andere JUGs, zie de agenda.

Dan volgt een vooruitblik op Joomla 3.9 (die als voorbereiding op Joomla 4.0 zal fungeren) en een presentatie van Joomla 4.0 beheeromgeving, waarvan de interface ingrijpend is aangepast.

 

Zoals eerder gemeld zal Joomla 3.9 de Pre-update compatibility checker bevatten. Daarmee kan gecontroleerd worden of de geïnstalleerde extensies geschikt zijn voor Joomla 4.0 indien er een updateserver aanwezig is.

Pre-upgrade check
 

Presentaties

Github: Roland Dalmulder

Roland geeft een presentatie van het gebruik van Github. Github wordt gebruikt om code en andere documenten met anderen te delen en waarmee automatisch versiebeheer ontstaat. Via Github kan heel snel een nieuwe website uitgerold worden of een update op een website worden doorgevoerd. Er was niet veel tijd om hier aan te besteden dus volgende maand een uitgebreidere demonstratie.

 

Tot slot volgt een rondje Dr. Joomla.

 

Sponsoring JUG010

Per 2017 heeft de JUG010 sponsoren waardoor de maandelijkse JUG010 bijeenkomsten gratis kunnen blijven. Ook kunnen eventueel te houden Pizza, Bugs & Fun (PBF) in het Rotterdamse (deels) hiermee gefinancierd worden. De sponsoren zijn:

sponsors

Reageer

1000 Resterende tekens