Aanwezig: 12 personen

Nieuws/Mededelingen

 • Aankondiging Joomla! 3.7.3: Joomla! 3.7.3 RC zal op 21-06-2017 ge-released worden en ca. een week later zal Joomla! 3.7.3 Stable beschikbaar zijn.

 • JUG010 Werkgroep (YOOtheme Pro)  yoo.png
  Op 29 mei j.l. is de JUG010 Werkgroep voor de laatste keer bij elkaar geweest. Gedurende de afronding van de avond is aan alle deelnemers het YOOtheme Pro certificaat verstrekt. Vanaf nu mogen uitsluitend de deelnemers die het certificaat hebben ontvangen op hun website het YOOtheme & YOOtheme Pro Webdesigner certificaat-logo voeren. Hiermee is deze JUG010 werkgroep sessie over YOOtheme Pro succesvol verlopen.
  cert
 • Joomla! BBQ Rotterdam (JUG010) 17 juli 2017
  Op maandag 17 juli nodigt de gebruikersgroep Rotterdam iedere Joomler uit om onder het genot van een BBQ samen te komen en gezellig de zomer in te luiden. Het is een mooie gelegenheid om nog even samen te kletsen over van alles en nog wat voor we de zomervakantie in gaan.

          De BBQ bestaat uit:
bbq.png

               - Runderhamburgers
               - Saté van de kip
               - Country steak (varken)
               - Kip Sjasliek
               - Kerrie koolsalade
               - Aardappelsalade peppedew
               - Koude en warme sauzen
               - Frietjes
               - Stokbrood met kruidenboter

       De kosten van de BBQ zijn € 22,50 inclusief btw en zal meteen bij aanmelding voldaan moeten
       worden. Dit is exclusief drankjes die ter plaatse afgerekend moeten worden. Natuurlijk is het
       voor onze niet-vleeseters ook mogelijk om mee te doen, geef dit even aan bij de aanmelding
       en dan zal daar rekening mee gehouden worden. Indien er te weinig aanmeldingen zijn voor
       de BBQ zal er een vervangende maaltijd worden geregeld. Hopelijk zien we jullie allemaal op
       maandag 17 juli bij onze locatie La Cocotte.

       Kom je ook? Je kan je via deze link aanmelden.
       We stellen het op prijs als jij je hier even aanmeldt (ivm inkoop).
       Zodat we weten met zn hoe velen we gaan BBQ-en.

 • Joostock (Joomla Unconference) 7 & 8 oktober 2017
  Joostock op 7 & 8 oktober in Eindhoven is de eerste Joomla-unconference in Nederland! En alleen al hierdoor nu al legendarisch evenement voor de sociale, creatieve, gezellige, muzikale, slimme, hulpvaardige Joomler die graag kennis deelt en die het leuk vindt om met andere Joomlers te praten, werken, delen, eten, drinken en discussiëren. Denk bijvoorbeeld aan: Kenniscafé, Dr. Joomla!, Developer-discussie, Toolkit-sessies, Klantverhalen, Pop-up presentaties, Spread the Joomla Love inspiratie-sessie, etc. Joostock the website!


Presentatie René Kreijveld

Schermafbeelding 2017 06 21 om 09.29.06JoomShaper is de maker van het Helix 3 template framework en SP Page Builder. SP Page Builder is een drag-en-drop pagebuilder voor Joomla. Pagebuilder extensies zijn erg in opkomst voor Joomla! waarmee krachtige dingen mogelijk zijn. Rene geeft een leuke demonstratie waarbij al het behandelde de revue passeert.
Rene maakt hierbij gebruik van de gratis versies ( SP Pagebuilder Lite en Helix 3 ). In deze demo-sessie laat hij zien wat je met de combinatie van Helix 3 en SP PageBuilder Lite in korte tijd kunt bouwen. Voor de presentatie zie: www.dsd.nl/slides/jug010/helix3-sppagebuilder/

 

Dokter Joomla!

drjoomla.pngEen vraag? Een probleem waar je al uren op zit te staren? Het forum in het echt: stel je vraag en we gaan samen op zoek naar het antwoord.

 • Rob: JoomlaPhoto Mobile (afbeeldingen van mobiel naar Joomla website uploaden). De vraag van Rob is of dit een veilige app is. De app wordt bekeken en aangegeven wordt dat dit wel veilig lijkt.

 • Etienne: wil een gastenboek of forum, wat is aan te bevelen. Als forum: kunena en als gastenboek: blog factory of social media of ccomment oid.

De avond is weer omgevlogen, de volgende JUG010 (BBQ) is op maandag 17 juli, tot dan.

Sponsoring JUG010

Per 2017 heeft de JUG010 sponsoren waardoor de maandelijkse JUG010 bijeenkomsten gratis kunnen blijven. Ook kunnen eventueel te houden Pizza, Bugs & Fun (PBF) in het Rotterdamse (deels) hiermee gefinancierd worden. De sponsoren zijn:

sponsors

Reageer

1000 Resterende tekens