Arie opent de avond en heet iedereen welkom. Een paar oude bekende, de vaste kern zijn vanavond gekomen op de JUG010. Een goede opkomst van belooft een leuke avond, ondanks de vakantie toch een leuke opkomst van bijna 15 man.

Nieuwtjes:

De JED top5 van juli 2019:

Hoofdonderwerp:

Module bouwen met Maarten

Maarten laat zien hoe je eenvoudig een module kunt maken. Dit gaat middels een presentatie die je hier kunt vinden. De download is te vinden op de GITHUB van maarten.

Alvorens Dr Joomla! begint wordt de agenda voor de komende periode doorgenomen. Volgende maand gaan we eens kijken hoe je een plugin kunt maken, Roland neemt ons hier tijdens de volgende JUG in mee.


Dr. Joomla!

  • Bart Brummer:
    Mijn vraag aan Dokter Joomla! is: Als ik een gebruiker gegevens laat invullen op een formulier, waar vind ik die gegevens in de database en hoe kan ik die gegevens weer gebruiken? Maw: als een gebruiker het formulier weer ophaalt, wil ik de door hem/haar eerder ingevulde gegevens weer zichtbaar maken. Roland laat middels standaard joomla opties zien hoe je dit via custom fields binnen standaard Joomla kunt aanpassen / oplossen.
  • Ton komt met een vraag over de Mylocations module. De beste oplossing is om dit bij de bouwer neer te leggen.

 

Meedoen?

Wil jij ook eens aanschuiven bij de Gebruikersgroep in Rotterdam, de JUG010? Aanmelden is niet verplicht, er is een gezellige bar, toegang is GRATIS, veel interactie, meestal wel tijd voor vragen aan Dokter Joomla. We eten van te voren met meestal een flinke groep. Je bent gewaarschuwd: de groep is groot, deelt heel veel kennis en het blijft meestal niet bij één keer meedoen!

Je bent van harte welkom!

Reageer

1000 Resterende tekens