Arie opent de avond en heet iedereen welkom. Een paar oude bekende, de vaste kern zijn vanavond gekomen op de JUG010. Na een paar maanden van rust, door het corona virus, hebben we via Fred een prima locatie gevonden om deze bijeenkomst door te laten gaan. Met gepaste afstand en andere maatregelen, was het een leuke avond die de aanwezigen zeer gewaardeerd hebben!

Agenda:

 1. Welcome back, opening door Arie
 2. Even een korte melding, Roland is werkzaam binnen globescope.nl, het bedrijf waar Arie werkt.
 3. Acymailing presentatie door Joris Stolker. De slides zijn hier te vinden en de video ( 2 uur lang) hier. Joris gaf een prima presentatie, met veel interactie van de groep.  

  Tijdens de presentatie kwam ook nog een leuk component naar voren dat Joris ontwikkeld heeft. Inmiddels, gister, heeft hij daar een website voor gemaakt, en wij raden iedereen aan hier eens naar te kijken. Met zijn component kun je eenvoudig vooraf ingestelde formaten gebruiken om afbeeldingen te uploaden. Erg makkelijk en effectief om te grote afbeeldingen op je site te voorkomen. Uniform en makkelijk in gebruik. Bezoek zijn site, en doneer wat je wilt, mag maar hoeft niet. Downloaden is gratis!

  Foto's verkleinen op website's is altijd een ding. Goede ratio, niet te grote foto, en je wilt hier het liefst niet over nadenken. Met easy image drop je de foto en Easy image doet de rest. Jij als webmaster of jouw webmaster stelt de gewenste formaten in die bij jouw design passen.

  https://easy-plugins.com/

 4. Yootheme Pro demonstratie door Fred van der Neut. Fred heeft uitgelegd hoe je:
  1. dynamische content in Yootheme maakt -> zie hier
  2. Een RS forms formulier in Yootheme zet -> zie hier
  3. Binnen RS forms een handigheidje om een vaste dag in de week niet selecteerbaar te maken -> zie hier
 5. Rond 22.30u Afsluiting

De organisatie komt nog met een datum en locatie voor de volgende JUG. Op dit moment is hier nog geen besluit over genomen.


Meedoen?

Wil jij ook eens aanschuiven bij de Gebruikersgroep in Rotterdam, de JUG010? Tussen Gouda, Den-Haag en Rotterdam in, liggen we prima gelegen voor een breed publiek! Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst, er is een gezellige bar, toegang is GRATIS, veel interactie, meestal wel tijd voor vragen aan Dokter Joomla. We eten van te voren met meestal een flinke groep. Je bent gewaarschuwd: de groep is groot, deelt heel veel kennis en het blijft meestal niet bij één keer meedoen!

Je bent van harte welkom!

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Hans Kuijpers
Laatst gewijzigd op 22.06.2020 10:00 door Hans Kuijpers
Voor het niet kunnen selecteren van een dag in de kalender heeft RSForm Pro een voorbeeld gemaakt waarmee je direct inhaakt op de code van RSForm Pro zelf.
https://www.rsjoomla.com/support/documentation/rsform-pro/customizing-rsform-pro/how-to-disable-sunday-and-monday-in-the-calendar.html
Code :
<script type="text/javascript">
function rsfp_onSelectDa te(date, type, args, calendar)
{
var dates = args[0];
var date = dates[0];
var year = date[0], month = date[1], day = date[2];

var d = new Date(year, month-1, day);
if (d.getDay() == 0 || d.getDay() == 1) {
alert('Please select a date that is different from Monday or Sunday!');
return false;
} else {
return true;
}
}
</script>

1

Reageer

1000 Resterende tekens