De eerste JITSI meeting van de JUG 010. Eerder hebben we een hybride meeting gehouden, met fysieke bezoekers en Jitsi, deze meeting was geheel online. We hebben best een goede online publiek, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar. Jitsi is ons platform en dat heeft deze meeting prima gewerkt. 

Agenda:

  1. Welcome, opening door Arie.
  2. Steeds meer extensies zijn J4 ready, een goede ontwikkeling!
  3. Besproken zijn de Joomla releases, 3.9x 3.10A en 4B. Tevens is inmiddels vast komen te staan dat Joomla 4 met Bootstrap 5 zal worden uitgeleverd.
  4. Spreker van de avond: Peter Martin: Het maken van de beste website. Meer informatie over zijn project kun je vinden op https://www.de-beste-website.nl. De presentatie van Peter was zeer leerzaam en gaf een goed beeld van hoe hij tot dit project is gekomen, en wat zijn bedoeling hier mee is. De presentatie is hier te vinden: https://slides.db8.nl/#/

Doctor Joomla

 

Er zijn 2 korte doctor joomla vragen behandeld. 

Rechten instellen op DPCalendar -> dit lag waarschijnlijk aan de configuratie van Joomla?
Beter is het om voor een eenvoudige kalender functionaliteit de core van Joomla zelf te gebruiken, zie de website https://www.j-over.de/de/template-overrides

Hoe kun je een delen linken die al in een menustructuur zit op een diep niveau?
Bijvoorbeeld http://sitenaam.nl/niveau1/niveau2/niveau3/artikel.html, zonder de hele link over te hoeven tikken? Dit is mogelijk door een verborgen menu te maken in joomla, hier een menu-item aan te hangen dat naar die pagina verwijst. zo kun je de link http://sitenaam.nl/artikel.html delen. Deze link is makkelijker over te tikken.


Meedoen?

Wil jij ook eens aanschuiven bij de Gebruikersgroep in Rotterdam, de JUG010? Tussen Gouda, Den-Haag en Rotterdam in, liggen we prima gelegen voor een breed publiek! Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst, er is een gezellige bar, toegang is GRATIS, veel interactie, meestal wel tijd voor vragen aan Dokter Joomla. We eten van te voren met meestal een flinke groep. Je bent gewaarschuwd: de groep is groot, deelt heel veel kennis en het blijft meestal niet bij één keer meedoen!

Je bent van harte welkom!

Reageer

1000 Resterende tekens