Dinsdagavond 3 oktober, na het nuttigen van een overheerlijke maaltijd en biertje, aan de slag met de Joomla! gebruikersgroep 's-Hertogenbosch JUG073. Na een korte herhaling van het beoogde JUG073 project, waarbij we een website gaan bouwen voor onze host, volgde Dr Joomla!. De presentaties van deze avond gaan over SP Pagebuilder en Helix3.

Project JUG073

Om er voor te zorgen dat eenieder van JUG073 aan de slag kan met Kollekebier.nl hebben we er voor gekozen om niet vanuit SASS compilatie naar CSS te gaan, maar te werken met SP Pagebuilder in combinatie met Helix3. Beide zijn afkomstig van Joomshaper. 

Arjan Abbink geeft een presentatie over de mogelijkheden van beide extensies (resp. component en template). Grootste gedeelte van de presentatie bestaat uit de demo.

  • Na het toepassen van styling wijzigingen in de template configuratie van Helix, dan moet je ook even op "less compile = yes" klikken. Anders wordt er geen nieuw css bestand gemaakt
  • Werkend aan het JUG073 kwamen we er achter dat na activatie van "Social Share" de buttons niet verschenen. Dit kwam door een combinatie van redenen:
    • We zijn overgeschakeld van template Protostar naar Helix3.
    • De artikelen van de afzonderlijke biertjes zijn toegewezen aan layout = Protostart/com_content/article/defaultbieren
  • Wireframe: http://496hns.axshare.com/#g=1&p=home 
    • Wachtwoord is bekend bij de bezoekers van JUG073

Met dank aan René Kreijveld voor de geleverde aanvullingen op deze presentatie. 

Huiswerk voor thuis 

Dagelijks wordt er via Akeeba Backup een backup van de site gemaakt naar Dropbox. Download de meest recente versie en zet deze op in je lokale ontwikkelomgeving. Het huiswerk voor de volgende keer is om te de structuur van het wireframe over te nemen naar jouw versie van de lokale ontwikkelomgeving. Gebruik hiervoor Pagebuilder. Het is hiervoor nodig om het menu type te wijzigen van Artikelen > Individueel artikel naar SP Pagebuilder. 

Reageer

1000 Resterende tekens