Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten
Vier Joomla gebruikers luisteren aandachtig naar de presentatie over Akeeba Backup.

| Door: Hans Kuijpers. | Categorie: 's-Hertogenbosch.

Verslag JUG 's-Hertogenbosch 6 mei 2019

Maandagavond 6 mei. Na een portie overheerlijke asperges en een biertje aan de slag met de Joomla Gebruikersgroep 's-Hertogenbosch. Het woord aan Arjan Abbink met een presentatie over Akeeba Backup. 

Dr. Joomla

Anders dan andere keren eerst een korte Dr. Joomla met een vraag over afbeeldingen. 

Vraag: Sinds de invoering van mijn nieuwe template worden de afbeeldingen in de artikelen onder elkaar geplaatst, ondanks dat er voldoende ruimte is om ze naast elkaar te plaatsen.

Antwoord: Afbeeldingen (<img src="/" alt="" />) is een inline element. De nieuwe template heeft css code in zich die dit gedrag wijzigt naar een block element. Oplossing is door in je custom.css een regel op te nemen die deze wijziging weer ongedaan maakt, waardoor de afbeelding weer een inline element is.

img {
    display: unset;
}

Meer weten over de verschillende display properties vind je terug op W3Schools.com.
Andere handige link: //dustwell.com/div-span-inline-block.html

Vraag: Bij SEO checks wordt aangegeven dat de alt-tekst van de afbeeldingen niet juist zou zijn. Wat is alt-tekst, wat zou er wel moeten staan en waar stel je dat in?

Antwoord: Het attribuut alt is een verplicht onderdeel van een afbeelding (img) en wordt gebruikt op moment een afbeelding niet getoond kan worden. De alt-attribuut toont de alternatieve informatie van een afbeelding aan gebruikers die om wat voor reden dan ook de afbeelding niet zien. Denk aan een langzame internetverbinding, een error in het pad van de afbeelding of een gebruiker met een screenreader. De recent verschenen Engelstalige blog post "Alt-texts: The Ultimate Guide" beschrijft de valkuilen en geeft tips over goede alt-tekst.

Vraag: SSL gratis via LetsEncrypt of betaald via een andere partij?

Antwoord: Qua beveiliging doet Let’s Encrypt niet onder voor de betaalde certificaten van GeoTrust of Sectigo die domeinvalidatie bieden. De versleuteling van het verkeer werkt bij de certificaten hetzelfde. 
Het verschil tussen Let’s Encrypt en een betaald certificaat is dat de betaalde certificaten een domeinnaam-controle doen: ze checken of het certificaat is aangevraagd door de houder van de domeinnaam. Let’s Encrypt doet dat niet. De controle van de domeinnaam-houder is een extra factor voor betrouwbaarheid van het certificaat. Anders gezegd: als iemand als particulier een domein registreert met een anoniem mailadres (bv Hotmail of Gmail) en er dan een SSL op zet dan is het verkeer versleuteld maar het https-adres zegt niks over de houder van de domeinnaam. In theorie zou dat een crimineel kunnen zijn.
Lang verhaal kort: gaat het je puur om de versleuteling van het website-verkeer dan is Let’s Encrypt prima. Gaat het je ook om het uitstralen van wat vertrouwen, doordat de houder van de domeinnaam is geverifieerd, dan is een betaald SSL certificaat beter. (bron van deze tekst: https://justhost.wiki/article/verschil-lets-encrypt-en-ssl-certificaten/

Van test naar live middels Akeeba Backup

De slides behorende bij het theoretische deel van de presentatie Van test naar live middels Akeeba Backup - Arjan Abbink - Mei 2019.

JUG073 - Online met akeeba backup from Arjan Abbink

Na het theoretische deel volgde de demo.

Dokter Joomla

Handige links

De volgende keer

Dinsdag 4 juni is de volgende bijeenkomst van Joomla Gebruikersgroep 's-Hertogenbosch. Het onderwerp is nog niet bekend

Gravatar
Arjan
Ik heb nog een link gevonden naar de website van Vimexx waar het verschil tussen gratis en betaalde SSL uitgelegd wordt. Het artikel over SSL van Vimexx is op de volgende link te vinden (https://www.vimexx.nl/help/wat-is-het-verschil-tussen-betaalde-en-gratis-ssl-certificaten)

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.