Met de aankomende release van Joomla 2.5 zullen veel mensen gaan nadenken over het upgraden van Joomla 1.0 en Joomla 1.5 websites. ThemePartner heeft onderstaande handige infographic gemaakt in het Engels en voor JoomlaCommunity.nl vertaald naar het Nederlands. Bepaal aan de hand van de infographic of je wel of niet kunt upgraden naar Joomla 2.5.
Begin bovenaan en werk zo naar je antwoord onderaan toe.

Moet ik mijn website upgraden naar Joomla! 2.5?

 

Download Infographic

Heb jij net als Theo zelf een artikel geschreven dat je graag met andere Joomla gebruikers wilt delen? Neem dan contact met ons op.

5 reacties

EasyDiscuss Avatar
moriarty
De belangrijke vraag, voor mij, is in hoeverre is het reëel dat de veel gebruikte componenten binnen 3 maanden tussen de release van 2.5 en end of live van 1.5 omgezet zullen zijn. Want ik vrees dat daarmee het succes van 2.5 of forks van 1.5 bepaald worden?!
EasyDiscuss Avatar
Sander Potjer
Het gaat om meer dan 3 maanden eigenlijk. Joomla 2.5 maakt van dezelfde basis gebruik als Joomla 1.6 en Joomla 1.7. Extensies en templates die op 1.6 en 1.7 werken zullen zeer waarschijnlijk direct onder 2.5 werken (in ieder geval wat ik tot nu toe heb getest). Anders zijn er minimale aanpassingen nodig. <br /><br />Joomla 1.6 is in januari 2011 verschenen, de eerste beta's van 1.6 nog langer geleden. Extensie ontwikkelaars hebben dus ruim de tijd gehad om 'mee te gaan' met de nieuwste Joomla versies. Als een extensie nu nog steeds alleen voor 1.5 beschikbaar is weet ik niet of je daar nog op moet blijven wachten, het lijkt mij dan eerder dat een extensie niet meer actief onderhouden wordt. Grote kans dat er inmiddels andere en betere alternatieven zijn.
EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
Als mede-extensie ontwikkelaar kan ik dat bevestigen. Al onze extensie die in Joomla! 1.7 werkte werken nu ook in Joomla! 2.5 beta met een hele kleine aanpassing. <br /><br />De vraag is inderdaad: als ze het nu nog niet voor 1.7/2.5 klaar zijn, wanneer dan wel?
EasyDiscuss Avatar
moriarty
Toch, het valt mij op dat de overstap van componentontwik kelaars later op gang komt dan bij de vorige grote conversie van 1.0 naar 1.5. Het is altijd weer een interessante exercitie om het aan klanten uit te leggen ;)
EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
We moeten ook even wennen aan het nieuwe systeem. Ik denk dat het steeds sneller zal gaan.

Reageer

1000 Resterende tekens