j-mobileLater vandaag zal Joomla 3.0 verschijnen! Voor die tijd is het belangrijk om 3 dingen weten over Joomla 3.0:

  1. Wat is er zo leuk aan Joomla 3? Mobiel.
    Joomla 3 zal het eerste grote Content Management Systeem zijn dat volledig 'mobile-ready' is.
  2. Voor wie is Joomla 3? Early adopters.
    In eerste instantie is Joomla 3 voornamelijk geschikt voor early adopters, ontwikkelaars en de meer ervaren gebruikers.
  3. Ik gebruik Joomla 2.5. Wat moet ik doen? Blijf waar je bent!
    Joomla 2.5 is een fantastische versie van Joomla en wordt tot 2014 ondersteund door het Joomla project.

In dit artikel gaan we verder in op het derde punt:

Joomla 2.5 is de aanbevolen versie voor de meeste bestaande sites en dat blijft zo nog voor minimaal een jaar.

We raden Joomla 2.5 aan voor bestaande websites

Joomla 2.5 is de versie van Joomla met lange termijn ondersteuning (LTS). Deze versie is al een aantal maanden in gebruik en getest door vele gebruikers. Joomla 2.5 is stabiel, getest en betrouwbaar. Joomla 2.5 wordt ook gebruikt door Joomla.org. Joomla 2.5 is de juiste keuze voor bestaande websites.

We raden aan te updaten van Joomla 2.5 naar Joomla 3.5

Voor de meeste mensen is het aan te bevelen dat je Joomla 2.5 update op het moment dat Joomla 3.5 is vrijgegeven, dat zal rond september volgend jaar zijn.

Hieronder is een afbeelding te zien met onze aanbevelingen voor updates. Zoals je kunt zien heeft Joomla 3 meerdere korte termijn ondersteuning (STS) releases voordat de uiteindelijke 3.5 versie wordt vrijgegeven en voor iedereen wordt aanbevolen.

j_releasecycle

Hoe kan je updaten van Joomla 2.5 naar Joomla 3.5

Joomla 2.5 heeft een ingebouwde één-klik update mogelijkheid. Hiermee kan je Joomla snel en eenvoudig updaten. Via deze update mogelijkheid zullen de meeste mensen updaten van Joomla 2.5 naar Joomla 3.5.

Je kan de opties voor het updaten vinden door in te loggen op een Joomla 2.5 site en te navigeren naar 'Componenten' -> 'Joomla! Update' en daar op de 'Opties' knop te klikken. Dan krijg je de instellingen zoals hieronder te zien is. 

joomla-updater

Zoals je kunt zien staat de lange termijn ondersteuning als standaard ingesteld als updateserver. Je zult dus geen meldingen voor Joomla 3 updates ontvangen totdat volgend jaar Joomla 3.5 (de volgende lange termijn ondersteuning na Joomla 2.5) is vrijgegeven en inmiddels flink getest en verbeterd is. Wel blijf je meldingen ontvangen voor updates in de 2.5.x serie. 

Conclusie

Als je een 'early adopter', ontwikkelaar of meer ervaren gebruiker bent denken we dat je Joomla 3 te gek zult vinden. Dat zal voor iedereen zo zijn nadat er eerst goed getest is op allerlei live sites door deze groep mensen. Dan zal Joomla 3.5 verschijnen als een-klik update en voor iedereen geschikt zijn.

Tot die tijd is Joomla 2.5 de aanbevolen versie voor bestaande sites. Dit blijft zo tot de release van Joomla 3.5.

Dit artikel is een vertaling van Joomla 2.5 is the Recommended Version for Most Sites.

3 reacties

EasyDiscuss Avatar
Gerardbu
Dat is misschien wel wat voor onze site
EasyDiscuss Avatar
pjotr
Zo'n één-klik upgrade is wel leuk, maar meestal heb je er niet zoveel aan. De meeste (2.5) componenten en templates werken waarschijnlijk niet onder versie 3.x Je zal dus nog heel veel handmatig werk moeten doen.<br />Ik heb en testsite met 3.1 geïnstalleerd om eraan te wennen, maar overgaan met mijn productiesites zie ik voorlopig nog niet gebeuren.
EasyDiscuss Avatar
gjr
Het plaatje bij dit artikel is niet meer actueel; de verwachte releasedatum van Joomla 3.5 is voorjaar 2014; zie http://www.joomla.org/announcements/release-news/5464-joomla-3-0-0-released.html.

Reageer

1000 Resterende tekens