×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 478 niet laden

joomlacommunitiesSinds vorige week is het forum van DutchJoomla.org niet meer bereikbaar en sinds enkele dagen is op de homepage van DutchJoomla te lezen dat het team een nieuw Joomla forum is gestart op www.joomlanl.nl. We hebben van het JoomlaNL team een e-mail ontvangen waarin zij vragen naar de mogelijkheden om samen te werken. Hierop hebben wij laten weten dat iedereen van harte welkom is om samen verder te bouwen aan één community.

Het is jammer om te zien dat het wederom zover heeft moeten komen dat er een heel team van DutchJoomla.org is opgestapt vanwege de beheerder. In het verleden is het meerdere malen voorgekomen dat teamleden op de samenwerking met de beheerder van DutchJoomla zijn vastgelopen. en is ook de reden dat wij destijds met het gehele toenmalige DutchJoomla team zijn opgestapt en op 1 oktober 2008 JoomlaCommunity.nl hebben opgericht.

Ook wij liepen tegen het feit aan dat beloftes ter verbetering niet werden nagekomen, dat uiteindelijk één persoon het complete beheer van DutchJoomla in handen heeft en daar bovendien ook nog eens financieel profijt uit haalt. Dat is iets wat in onze ogen uitgesloten zou moeten zijn als er vele mensen vrijwillig hun steentje bijdragen aan de community en vele uren werk verzetten.

Destijds hebben wij dit ook proberen te veranderen binnen DutchJoomla, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Toen er na maandenlange pogingen echt geen opties meer waren hebben wij uiteindelijk besloten om JoomlaCommunity op te richten.

Plezier en openheid centraal

Het streven van JoomlaCommunity was dan ook om een herhaling hiervan te voorkomen en bovendien weer een enthousiaste, ondernemende en solide community op te bouwen waar een goede sfeer heerst en waar iedereen met plezier aan de community bijdraagt. Daarnaast wilden we graag ruimte bieden aan het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe ideeën.

Nu inmiddels een ruime 3 jaar later kunnen we tevreden terug kijken op wat we inmiddels hebben bereikt. Eindelijk zijn er Joomla gebruikersgroepen in Nederland & België, is Stichting Sympathy opgericht waar zowel JoomlaCommunity als de Joomla!Dagen onder vallen, is er een Nederlands taalteam, is er een goede samenwerking met de internationale Joomla community op diverse vlakken én heeft iedereen die op welke manier dan ook maar bijdraagt daar zichtbaar plezier in!

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere ideeën om uitgevoerd te worden en is er altijd wel wat te verbeteren, gelukkig maar! Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft in wat hij of zij doet en er een open communicatie is. Uiteindelijk is Joomla een open source CMS en die open source gedachte dragen wij dan ook graag uit in alle bezigheden van de stichting en alles wat daar onder valt.

Een enorme kans voor de Nederlandse Joomla community

Dat er wederom een DutchJoomla team opstapt en het DutchJoomla forum niet meer werkt is heel erg vervelend, maar misschien ook wel een enorme kans!

De kans namelijk om de Nederlandstalige Joomla! community weer te verenigen, met z’n alle gezamenlijk plezier te beleven aan het vertalen van een extensie, het helpen van een andere Joomla gebruiker op het forum, het schrijven van documentatie, het organiseren van een gebruikersgroep of op een van de vele andere gebieden. Kortom de krachten te bundelen binnen het Nederlandse taalgebied in plaats van ze te versplinteren.

Één Joomla in Nederland en België uitdragen, als één grote sterke groep samen verder bouwen en niet langer meer dingen (drie)dubbel doen! Dat moet wel goed klinken nietwaar?

Je bent van harte welkom!

Alle oud-teamleden van DutchJoomla, forumgebruikers en alle andere geïnteresseerden nodigen we dan ook van harte uit om zich bij ons aan te sluiten. Of je nu wilt plaatsnemen in een van de teams, je steentje wilt bijdragen door andere gebruikers op het forum te helpen of hele andere ideeën hebt over wat er mist en/of beter kan op JoomlaCommunity: je bent van harte welkom! De structuur inclusief een stichting staat klaar voor je en kijkt uit naar je bijdragen en nieuwe ideeën.

Het zou goed zijn voor de Nederlandse Joomla community. Niet langer meer op meerdere plaatsten op zoek naar informatie, verspreid antwoord vinden op je vragen, op zoek naar verschillen tussen communities, etc... afgelopen! Alles in je eigen taal op een centrale plek met een enorm enthousiaste community eromheen met Joomla gebruikers die jou helpen en die jij op jou beurt ook weer helpt..

Gezamenlijke nieuwjaarsborrel?

Wij zouden het heel erg positief vinden om deze gezamenlijke stap te nemen. Laten we dan afspreken dat we in januari een nieuwjaarsborrel organiseren voor de gehele Nederlandse Joomla community om te vieren dat we samen verder gaan bouwen aan één mooie en sterke Joomla community in Nederland en België. Wij hopen dat jullie erbij willen zijn!

UPDATE: 19 december 2011

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de bijdrages aan deze discussie. We hebben van het JoomlaNL team een mail ontvangen waarin zij aangeven niet op onze uitnodiging in te gaan om zich aan te sluiten en de aparte site zullen voortzetten. Dat is erg jammer, maar we respecteren de keuze en wensen ze veel succes.

20 reacties

EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
Let's go for it! Niet aan eigen wensen en voorkeuren denken, maar jezelf opofferen voor een centrale plek voor iedereen die in Joomla! geïnteresseer d is!
EasyDiscuss Avatar
Als Ex-Beheerder van het vorige team waarvan een gedeelte is opgestapt kan ik maar één ding zeggen.<br />Neem de goede beslissing en zorg dat er één Joomla! Community is in Nederland en sla de handen in een.
EasyDiscuss Avatar
Assassin
Ik weet het niet. Op zich is het niet verkeerd dat er meerdere fora zijn over hetzelfde. De een voelt zich nou eenmaal prettiger bij de een als bij de ander. In het begin was ik erg gecharmeerd van DutchJoomla.org, maar langzamerhand ging mijn gevoel meer naar deze website en forum. Waarom? Ik kan er geen duidelijk antwoord op geven. Ik heb me inmiddels geregistreerd bij Joommlanl en zie wel wat het wordt, maar hier zijn jullie voorlopig nog niet van me af. lol
EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
Er gaan geluiden op van "ach, het kan toch geen kwaad dat er twee forums zijn". Dat denk ik wel! <br /><br />Als forum/groep lijkt het mij je doel dat iedere Nederlandse Joomla! gebruiker die bij je langskomt vindt wat hij zoek en de allerbeste middelen daarvoor tegenkomt. <br /><br />Als we nu weer een nieuw forum krijgen, dan krijgen de mensen die daar terecht komen NIET automatische de kennis dat er ook een ander forum is, waar ze OOK geholpen worden door gebruikersgroep en, Joomla!dagen etc etc. <br /><br />Ze krijgen een onvolledig beeld. <br /><br />Om die gebruikers wel het beste te geven zou JoomlaNL zich moeten integreren met JC. Dus bijna automatisch ook berichten over gebruikersgroep en, Joomla!dagen ed plaatsen. Informatie daarover plaatsen, de updates etc etc. Ook die andere middelen net zo actif promoten als JC dat doet. Als je dat gaat doen vraag je je op een bepaald moment af, waarom is het forum dan nog wel apart? <br /><br />Lieve mensen, er is een hele goede reden waarom bedrijven fuseren als ze gemeenschappeli jke doelen hebben. <br /><br />Daarnaast wordt er, hoe je het dubbeltje ook omdraait, dubbel werk verzet, nu al! Alleen al het installeren van een nieuwe site, forum uitzoeken en opzetten van het afgelopen week, had energie kunnen zijn besteedt aan het beter maken van JC of de Joomla!dagen. Nu hebben we een half opgezette nieuwe site die nog veel meer energie nodig heeft...<br /><br />Ik heb gevraagd naar goede redenen waarom er gekozen is voor een apart forum, maar als reactie krijg ik alleen maar redenen die neerkomen op "persoonlijk voorkeur". Daarom zeg ik nogmaals:<br /><br />Niet aan eigen wensen en voorkeuren denken, maar jezelf opofferen voor een centrale plek voor iedereen die in Nederland in Joomla! geïnteresseer d is!
EasyDiscuss Avatar
Assassin
In alle opmerkingen zitten goede en minder goede dingen, maar mijn mening blijft dat twee of meer forums geen kwaad kunnen. Wat als er 1 is en die stopt, wil geld, weet ik veel wat, dan heb je niets meer. Ik kan dan altijd de keuze maken om naar een ander te gaan of beide te bezoeken. my2cents.
EasyDiscuss Avatar
klipper
Ben een groot voorstander van samenwerken! Maar ik zou het heel vervelend vinden als ik straks onder vele forumberichten op JC commerciële linken zie verschijnen inclusief het inschrijfnummer van de kamer van koophandel. Dat bevordert m.i. niet de community gedachten, en zou mij zelf er van kunnen weerhouden om inhoudelijk bij te dragen.
EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
@Assassin: Bij JC waar een stichting achter huist is zo'n scenario erg onwaarschijnlij k.<br /><br />@klipper: dit was bij DJ hetzelfde. En wat is er mis met professionals die vragen van nieuwe gebruikers beantwoorden? Ik vind het juist geweldig dat professionals met een lopend bedrijf te tijd nemen om zich op deze manier met Joomla! bezig te houden en te helpen? <br /><br />De Joomla! community zijn OOK de bedrijven binnen Joomla!, niet alleen de particulieren. We zijn allemaal onderdeel van de community.
EasyDiscuss Avatar
klipper
@David-Andrew: Laat het duidelijk zijn dat ik geen enkel bezwaar heb tegen professionals die bijdragen aan de Joomla! Community en anderen helpen. Ik vind dat ook geweldig!<br /> <br />Een logo, een link vind ik prima, maar uitgebreidere reclame onder een posting in een forum vind ik zeer storend.
EasyDiscuss Avatar
Twix
Ik ben ook voor één grote Joomla Community. Laten we de krachten bundelen, samen staan we sterk!
EasyDiscuss Avatar
Hans van der Meer
Persoonlijk zie ik liever één groot forum waar je de vragen kan stellen binnen NL. Met een simpele google-opdracht kan je sowieso bij problemen vaak al op andere fora antwoorden vinden zoals die van joomla.org zelf.<br /><br />Over de opmerkingen van commerciele handtekening, ik heb er zelf als niet ondernemer geen problemen mee dat mensen die werkzaam zijn in/met Joomla daar in de handtekening melding van maken. Het kan zelfs handig zijn wanneer je iets wil laten maken. En vooral, ze geven hier ook veel gratis informatie met kennis die ze met hun werk op doen. Dus waarom zou je daar problemen mee hebben? Je hoeft de handtekening natuurlijk niet te lezen! ;-)
EasyDiscuss Avatar
rmolenaar
Waarom hebben de (oud)leden van Dutchjoomla niet vooraf contact gehad met Joomlacommunity over een eventuele samenwerking?<br />Ik zie dat er al goed gebruik wordt gemaakt van het forum op JoomlaNL. <br />Verder weet ik niet precies wie eruit zijn gestapt maar ik had na de splitsing tussen Dutchjoomla en Joomlacommunity geen hoge pet op van de support op het forum (onbehulpzaam en onvriendelijk).<br /><br />Ook vind ik het raar dat er op de oude website een doorverwijzing is naar de nieuwe site terwijl volgens mij de beheerder hier niet mee eens zal zijn?.<br /><br />Verder zou ik het een gemiste kans vinden als er weer 2 partijen/forums zijn.<br />Sla de handen in één zou ik zeggen!
EasyDiscuss Avatar
Marie-Anne Melis
@rmolenaar: zoals Sander in de eerste alinea aangeeft is er contact geweest.
EasyDiscuss Avatar
rmolenaar
@tigi: met vooraf bedoelde ik dus voordat de nieuwe JoomlaNL website online zou gaan.
EasyDiscuss Avatar
Marloes de Heer
Heel jammer dat DJ niet is overgaan tot een fusie met JC: 1 centrale Joomla community voor Nederland en België zou fantastisch zijn geweest.
EasyDiscuss Avatar
Assassin
[@Assassin: Bij JC waar een stichting achter huist is zo'n scenario erg onwaarschijnlij k.]<br /><br />@David-Andrew: Erg onwaarschijnlij k ok, maar onmogelijk? Nooit.
EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
@Assassin: precies, en dan kunnen we in een situatie waar iets niet onmogelijk is, toch beter kiezen voor het meest onwaarschijnlij ke en dus veilige scenario.
EasyDiscuss Avatar
cobruijn
Eindelijk.....tijd is rijp voor 1 nederlandse community ! Alleen al uit het oogpunt van efficiency! Iedereen die joomla een warm hart draagt zou zich moeten verenigen. Jammer dat vaak andere motieven meespelen. Joomla community geeft wat mij betreft op dat punt nog steeds wel het goede voorbeeld. En door zaken goed en transparant te organiseren kun je dat ook zo houden! GO for it!
EasyDiscuss Avatar
Jheroen
Ik denk dat het een goed idee is, wat me wel steeds is opgevallen is dat op (voorheen) DJ meer (jonge) starters komen dan op JC. Wellicht is het iets om daar met een eventuele voorbereiding (mbt het forum) rekening mee te houden zodat het huidige forum niet 'overspoeld' wordt met berichten die tot die categorie behoren. Niets dus ten nadele maar goed beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald lol
EasyDiscuss Avatar
PeterdenHertog
Laten we er alles aan doen om de handen in 1 te slaan. 1 communty lijkt me het beste voor de toekomst van Joomla in Nederland/Belgie.<br />Je hoeft niet over alles hetzelfde te denken, maar hoe meer mensen in 1 forum, hoe meer info en hulp.<br /><br />Vele handen maken immers licht werk....
EasyDiscuss Avatar
JohanG
Ik heb mijn twijfels.<br />De huidige JC is gestart door mensen die in het verleden zich al niet thuis voelden bij DJ.<br />Ik neem aan dat er toen ook wel overleg is geweest wat geresulteerd heeft in de splitsing JC -- DJ.<br />Hoe ontwikkeld zich deze historie als nu het restant van DJ weer wordt binnengehaald bij JC.

Reageer

1000 Resterende tekens