Watz wordt de eerste internationale president van OSM om de wereldwijde groei van het CMS, dat meer joomladan 3% van het web bedient, te bevorderen.

NEW YORK, NY--(Marketwired - 10 April 2014) - Joomla, een van de werelds meest populaire open source content management systemen (CMS'en) dat voor van alles gebruikt wordt, van website tot blog van app tot intranet, heeft vandaag de verkiezing van Sarah Watz tot president van Open Source Matters (OSM) bekend gemaakt. De non-profitorganisatie geeft juridisch en financiële ondersteuning aan het Joomla project. Watz is de allereerste internationale president van OSM.

 

140409-watz-017"Joomla's succes draait om het grote netwerk aan wereldwijde medewerkers, die 't het CMS mogelijk hebben gemaakt te groeien tot meer dan 3 procent van het Web," zegt Watz. "Hoewel Joomla de laatste tijd een ongekende groei kent, komen er nog indrukwekkender zaken aan, aangemoedigd door zijn enorme internationale community en beschikbaarheid in 64 talen - het meeste van alle Content Management Systemen."
In haar nieuwe rol zal Watz haar leiderschap binnen Joomla! benutten om het project verder uit te breiden -- in het bijzonder de internationale grondslag. Watz heeft, sinds de lancering in 2005, Joomla professioneel geïmplementeerd als CEO en eigenaar van Pixpro Stockholm AB, een in Stockholm opererend digitaal communicatie bedrijf. Naast allerlei Joomla leadership posities, is Watz OSM board lid sinds 2012 en was, gedurende vier jaar, president van de Zweedse Joomla gebruikersgroep.

Vertrekkend OSM president Paul Orwig reageert op Watz' benoeming met: "Bij het vertrek uit mijn huidige rol als president, ben ik in alle bescheidenheid trots op de manier waarop het platform door de wereldwijde community van meer dan een half miljoen medewerkers wordt vooruit gestuwd. De afgelopen twee jaar heb ik een geweldig aantal mijlpalen zien passeren binnen Joomla, zoals het overtreffen van 50 miljoen downloads van het CMS en de lancering van talrijke Joomla producten. Ik heb het volste vertrouwen dat Sarah voortborduurt op alles wat bereikt is en Joomla naar een nieuw niveau zal leiden."

OSM leden hebben Watz gekozen tot nieuwe president op 8 april 2014. Andere gekozen OSM board leden zijn Victor Drover (USA) als penningmeester en Marijke Stuivenberg (Nederland) als secretaris, Martijn Boomsma (Nederland), Mike Carson (USA), Ronni Christiansen (Denemarken), Jorge Lopez-Bachiller Fernandez (Guatemala), Rod Martin (USA), Tessa Mero (USA), Ryan Ozimek (USA), Saurabh Shah (India), Joe Sonne (Canada), Radek Suski (Duitsland)

Over Joomla!
Joomla is een van de populairste software-pakketten die gebruikt worden voor het bouwen, organiseren, beheren en publiceren van inhoud op websites, blogs, intranetten en mobiele apps. Met meer dan 3 procent op het web dat Joomla gebruikt en een CMS marktaandeel van meer dan 9 procent, verzorgt de gratis open source software de aanwezigheid op het web van honderdduizenden kleine bedrijven, overheden, non-profitorganisaties en grote organisaties wereldwijd zoals Citibank, eBay, General Electric, Harvard University, Ikea, McDonald's en Sony. Het prijswinnende CMS wordt geleid door een internationale community van meer dan een half miljoen actieve medewerkers, die onervaren gebruikers, via geharde webontwikkelaars, helpen hun digitale visie waar te maken. Joomla's kracht en uitbreidbaarheid heeft ervoor gezorgd dat de software meer dan 50 miljoen keer is gedownload.

Reageer

1000 Resterende tekens