In de Web Designer 13 van deze maand vind je een Joomla! tutorial over het bouwen van je eigen Joomla! template. In 16 stappen neemt Marco Corrò, ook de auteur van het Joomla boek 'MyStudy Joomla!', je mee in de beginselen van het maken van templates voor Joomla. Hierbij ligt de nadruk voornamelijk op het juist opbouwen van een Joomla template aan de hand van een ontwerp, hoe zorg je ervoor dat de informatie uit het CMS juist getoond wordt in je eigen ontwerp?

webdesigners-magazine-13

Op de website van de Digitale Academie is het eindresultaat te bekijken en vind je de benodigde bestanden en een video tutorial. Web Designer 13 is nu verkrijgbaar in alle tijdschriftwinkels en kost € 8,95.

6 reacties

EasyDiscuss Avatar
jero9000
Ik heb het gelezen en wel leuk dat ze er aandacht aan besteden maar het geen spectaculaire tutorial hoor.<br />Op internet vind je hetzelfde en meestal uitgebreider.
EasyDiscuss Avatar
MarcoCorro
Hoi Jero,<br />De doelstelling van de tutorial is geweest om meer mensen naar Joomla! toe te trekken. Het vorige nummer stond volledig in het kader van Wordpress. Er werd zelfs gesteld dat dat het meest populaire Open Source CMS ter wereld was.<br />Dat moest natuurlijk tegen gesproken worden.<br />De tutorial is dus een teaser voor niet-joomla webdesigners.<br />groeten,<br />Marco
EasyDiscuss Avatar
Marie-Anne Melis
Ik ben wel benieuwd naar die 50 css toptechnieken... nog ff geduld.. heb hem besteld. <br />Kan ik als btw lezen hoe je een template bouwt.:-)
EasyDiscuss Avatar
jero9000
@ marco<br />Sorry het was niet als harde kritiek bedoelt, ik snap de doelstelling.
EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
Mooi, ik zat al te wachten een Joomla! artikel of iets dergelijks in "Webdesigner".<br /><br />Webdesigner gaat sowieso niet heel diep op onderwerpen in in de tutorials, dus deze zal vast van vergelijkbaar en dus voldoende niveau zijn om mensen inderdaad nieuwsgierig te krijgen.<br /><br />Heb je wat met ze afgesproken voor vervolg artikelen oid, Marco?
EasyDiscuss Avatar
MarcoCorro
@David-Andrew Webdesigner richt zich op een breder publiek dan het Joomla! publiek, maar is natuurlijk benieuwd hoe dit wordt opgepakt. Als men er goed op reageert komt er zeker meer. Als er een Wordpress special wordt gemaakt kan vroeg of laat een Joomla! special niet uitkomen. Ik heb wel een idee wat een goed moment kan zijn ;-)

Reageer

1000 Resterende tekens