sfd10-standAfgelopen zaterdag vond in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag de internationale Software Freedom Day 2010 plaats. Tijdens deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van vrije en open source software.

De gehele dag waren Marijke, Martijn, Martijn en ik aanwezig om het Joomla project en onze eigen community (JoomlaCommunity.eu) te vertegenwoordigen. De bezoekers aan onze stand waren gevarieerd, van mensen die nog nooit van Joomla hadden gehoord tot ervaren Joomla gebruikers. Dit resulteerde in algemene vragen als "wat is Joomla" tot specifieke vragen over problemen waar men tegen aan was gelopen bij het maken van een Joomla site, een leuke mix dus. Ik denk dat we veel mensen een aardig stuk op weg hebben kunnen helpen!

sfd10-presentatieIn de middag hebben we een presentatie over Joomla verzorgd. Een volle zaal geïnteresseerden kregen tijdens de presentatie meer informatie over Joomla en de nationale en internationale community. Ook lieten we voorbeelden van Nederlandse Joomla sites zien en toonden we alvast een voorproefje van Joomla 1.6. Na afloop werden er nog goede vragen gesteld vanuit het publiek. De slides van de presentatie zijn hieronder terug te zien.

De leuke dag is afgesloten met een borrel. Hartelijk dank aan de bezoekers van onze stand en presentatie. En natuurlijk ook dank aan de organisatie voor het organiseren van de Software Freedom Day in Den Haag, wat ons berteft tot volgend jaar!

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Rijschool Den Haag http://drivercompany.nl
http://drivercompany.nl rijschool Den Haag

Reageer

1000 Resterende tekens