stichtingsympathy-590Op 11 januari 2011 is Stichting Sympathy opgericht door de beheerders van JoomlaCommunity.nl (inderdaad op dezelfde dag als de vrijgave van Joomla 1.6). Stichting Sympathy is opgericht ter ondersteuning en promotie van het open source content management systeem Joomla! in het Nederlands taalgebied en heeft geen winstoogmerk. Zowel de jaarlijkse JoomlaDagen als de Nederlandse community JoomlaCommunity.nl vallen nu onder Stichting Sympathy.

JoomlaDagen verder onder Stichting Sympathy

De JoomlaDagen werden voorheen georganiseerd door Stichting POST maar afgelopen oktober is het organisatiestokje aan JoomlaCommunity.nl overgedragen. Het team van enthousiaste vrijwilligers dat de afgelopen edities van JoomlaDagen organiseerde blijft gelijk maar zal voortaan opereren vanuit de nieuwe stichting.

Stichting ontstaan vanuit JoomlaCommunity.nl

Het bestuur van Stichting Sympathy bestaat uit Marco Richter, Marieke van der Tuin, Marijke Stuivenberg, Martijn Maandag, Sander Potjer en Ton van de Weerd, de 6 beheerders van JoomlaCommunity.nl. Toen zij op 1 oktober 2008 met een team van vrijwilligers van start zijn gegaan met JoomlaCommunity.nl was een van de doelen een stabiel Nederlands Joomla platform te vormen. In de afgelopen twee jaar is er veel bereikt op dit gebied en is er een enthousiaste en actieve community opgebouwd. Een community die actief bijdraagt aan het Joomla project op nationaal en internationaal niveau en vele activiteiten ontplooit.

oprichting-sympathy Het bestuur viert de oprichting van Stichting Sympathy

Ondersteuning en promotie van Joomla!

De oprichting van Stichting Sympathy is een mooie vervolgstap in het vormen van een stabiel platform dat Joomla ondersteunt en promoot in het Nederlands taalgebied. De stichting zal zich inzetten om de continuïteit van de JoomlaCommunity en JoomlaDagen te waarborgen en zal nieuwe initiatieven ontplooien en ondersteunen. Meer informatie is te vinden op www.stichtingsympathy.nl. Daar is ook een mogelijkheid te vinden om aan de stichting te doneren.

Wij willen graag iedereen danken voor zijn of haar steun - in welke vorm dan ook - in de afgelopen jaren waardoor deze nieuwe stap genomen kon worden!

5 reacties

EasyDiscuss Avatar
adje
een goed initiatief. De beheerders van JC hebben hiermee een stevige basis gelegd om Joomla in het nederlandse taalgebied verder te promoten. <br />Ad Louter
EasyDiscuss Avatar
Meta Kruijs
Proost! Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Bedankt voor al die activiteiten die jullie al uitgevoerd hebben en succes in de toekomst!
EasyDiscuss Avatar
Marc Hondorp
Gefeliciteerd met dit heugelijke feit.
EasyDiscuss Avatar
benjamins
Gefeliciteerd met de nieuwe stichting.
EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
Gefeliciteerd! Mooi dat het eindelijk gelukt is, daar is hard aan gewerkt! Echt een prestatie dat het nu zover is!

Reageer

1000 Resterende tekens