pbf

Wat: Joomla verbeteren door bugs zoeken & patches testen
Voor wie: Iedereen die bekend is met Joomla
Datum: Vrijdag 17 oktober, van 10:30 - 18:00 uur
Locatie: de Bibliotheek, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede
Aanmelden: https://www.joomlacommunity.nl/joomla-gebruikersgroepen/details/483.html

Wereldwijd aan de slag om Joomla te verbeteren!

Op vrijdag 17 oktober gaan er wereldwijd groepen op allerlei locaties een hele dag aan de slag om aan het Joomla-project te werken. Er wordt gewerkt via de lijst op de "issue tracker" waarop allerlei bugs en verbeteringen staan die nog getest moeten worden, of waar nog een patch voor moet worden geschreven.

Ook in Nederland hebben we een locatie gevonden waar we op die dag terecht kunnen. Deze locatie wordt ons aangeboden door de Bibliotheek Enschede, die overigens ook gebruik maakt van Joomla als basis voor hun website. Het wordt ongetwijfeld weer een leuke maar ook nuttige dag voor iedereen die enigszins met Joomla bekend is en wil bijdragen aan het project. Het is ook een sociale bijeenkomst, je leert mensen kennen en doet veel kennis op. Na een dag met veel plezier "bugs squashen", gaan we tegen het einde van de middag met zijn allen een welverdiende pizza eten.

In het afgelopen jaar hebben we twee keer een Pizza, Bugs & Fun -dag georganiseerd, de eerste keer in Eindhoven en enkele maanden geleden in Rotterdam. Beide keren was het een geweldig succes. Naast de bugs die er op die dagen opgelost zijn werden er ook een aantal mensen die nog nooit in de Bug Tracker meegewerkt hadden op weg geholpen. We zien hun nog regelmatig bijdragen.

Voor wie is de Pizza, Bugs & Fun-dag?

Of je nu een ontwikkelaar bent, een vertaler, een programmeur, een integrator of ontwerper, iedereen die weleens met Joomla websites werkt kan meedoen. Behalve leren hoe foutjes in Joomla worden opgelost, leer je vaak ook meer over de standaard toepassingen binnen Joomla zelf. Je hoeft dus echt geen doorgewinterde programmeur te zijn om te kunnen helpen!

De Bibliotheek in Enschede heeft ons enkele prachtige ruimtes beschikbaar gesteld en daar gaan we, met laptops bij elkaar zitten. We helpen je om alles op te zetten en proberen die dag zoveel mogelijk bugs op te sporen, te testen, reproduceren en te verbeteren. Ook kun je mee helpen met het schrijven van documentatie artikelen of het vertalen daarvan.

Wat heb je nodig?

  • Neem je eigen laptop mee
  • Installeer een locale webserver zodat je meteen klaar bent om te beginnen
    Bijvoorbeeld: MAMP, WAMP, LAMP, XAMPP. Lees in dit artikel hoe je dat moet doen, lukt het installeren niet? Wij helpen je op de dag!
  • Maak alvast een account aan bij Github
  • Lees meer over Joomla testen in dit uitgebreide documentatie artikel
  • Installeer alvast de laatste versie die je via Github kunt downloaden en installeer deze op de manier die in het artikel is voorgeschreven. Lukt je dit niet, dan helpen we je daarmee op de dag.
  • Installeer de patchtester als component.

Wie zich nog meer wil voorbereiden kan de dag van te voren online deelnemen aan een webinar of een Q&A session die georganiseerd wordt door het Production Leadership Team. Op deze pagina zul je daarover binnenkort meer nieuws vinden.

Wat is het programma?

10.30 - 11.00 Ontvangst met koffie/thee
11.00 - 12.00 Uitleg over hoe het werkt (en we testen alvast een patch)
12.00 - 12.30 Opzetten testomgeving, en hulp daarbij voor Mac, Windows & Linux
12.30 - 13.00 Lunch (voor eigen rekening)
13.00 - 17.30 Werken aan bugs en documentatie
15.00 - Korte pauze
15.15 - Korte demo over hoe je zelf patch kunt maken en indienen
17.00 - Pizza’s eten.

Aanmelden

Kom je ook? Geef je dan hier op: https://www.joomlacommunity.nl/joomla-gebruikersgroepen/details/483.htm
Dan kunnen we alvast het aantal te bakken pizza's aan de bakker doorgeven

2 reacties

EasyDiscuss Avatar
Hans van der Meer
Leuk! Ik zal eens kijken of ik aanwezig kan zijn, kan ik eindelijk eens zien of ik ook wat ongedierte kan jagen! 8)
EasyDiscuss Avatar
wimstrik

Reageer

1000 Resterende tekens