joomla 3.6

Het Joomla! project en het Production Leadership Team zijn er trots op de release van Joomla! 3.6 aan te kondigen, de nieuwste in de 3.x serie. Deze nieuwe release biedt meer dan 400 verbeteringen aan het populaire CMS, inclusief veel functies die het beheer van Joomla! websites makkelijker maken met meer functies en veel UI (gebruikers ervaring) verbeteringen.

De UI (gebruikersinterface) verbeteringen omvatten tijdbesparende functies, zoals hulp om uw modules sneller te vinden en verbeterd gebruikersbeheer. U kunt nu ook menu problemen determineren en oplossen met de nieuwe mogelijkheid om alle items van alle menu's te bekijken. Het aanmaken van inhoud in Joomla! is nu gemakkelijker. U hoeft er niet aan te denken om uw categorieën eerst aan te maken dankzij de nieuwe functie om categorieën tijdens het proces in te voeren. En u heeft nu betere controle over wie wat ziet in het beheergedeelte met de nieuwe menu-type ACL functies.

Deze release brengt ook een aantal nieuwe en geavanceerde functies speciaal voor ontwikkelaars. De nieuwe Sub Form Field functie in Joomla! 3.6 geeft u de mogelijkheid om XML formulieren te nesten binnen elkaar of bestaande formulieren binnen andere formulieren te hergebruiken. U kunt ook complexere database query's maken met geavanceerde WHERE clausules. U kunt ook gebruik maken van de verbeterde opslag van dynamische JavaScript variabelen.

Joomla! 3 is het nieuwste hoofdrelease van het Joomla! CMS, met 3.6 als zevende ondersteunde release in deze serie. Let op dat van 3.5 naar 3.6 gaan een één-klik upgrade is en geen migratie. Hetzelfde geldt voor iedere opvolgende versie in de 3 serie van het CMS.

In aanvulling op de functies die hierboven genoemd worden bevat het 3.6 release onder andere de volgende hoogtepunten:

 • Verwijder alle cache-items in één klik
 • Meer extensie details worden getoond bij Systeeminformatie
 • Nieuwe override voor de Site offline pagina in het standaard Protostar template
 • Mogelijkheid om SASS en SCSS bestanden te bewerken direct in het Joomla! Templatebeheer
 • Makkelijkere template ontwikkeling met diepere Jlayout integratie
 • Nieuwe positionering instellingen voor Bootstrap tooltips
 • Verbeterde gebruikers validatie performance
 • Mogelijkheid om makkelijker van meertalige Gebruikersvoorwaarden gebruik te maken
 • Nieuwe plek voor de logbestanden om serverproblemen te voorkomen bij sommige hosting-configuraties
 • Reverse caching ondersteuning
 • Versie van de CodeMirror editor bijgewerkt
 • Nieuwe “Showon” optie voor fieldsets in component configuratie om velden te tonen gebaseerd op waarden in andere velden
 • jQuery bijgewerkt naar de nieuwste versie
 • Verwijder en herstel Extensie: Updatesites
 • Toegang geven van stream connecties aan ondersteuningsproxies
 • htaccess authenticatie voor calls

Bezoek voor een volledige lijst met functies onze 3.6 site GitHub Repository.

Download

Lees deInstallatieinstructies en Technische vereisten
Lees ook de FAQ 3.6.0 voor updaten of installeren

Update pakket: Download Joomla! 3.6.0 (Update pakket) »

Let op: Lees de algemene update instructies voor het updaten. Denk er aan de cache van de browser op te schonen na het upgraden. Rapporteer, indien je een bug in Joomla vindt, het op de Joomla! Issue Tracker.

Hoe kun je helpen met het ontwikkelen van Joomla!?

Het doel van het Production Leadership Team is om door te gaan met het regelmatig ter beschikking stellen van updates aan de Joomla community. Leer meer over het ontwikkelen van Joomla via het Joomla Developer Network.

Er is een groot aantal manieren waarop je actief kunt bijdragen aan Joomla. Het maakt niet uit of je codeur, integrator, of alleen maar gebruiker van Joomla bent. Je kunt contact op nemen met wie dan ook in de PLT om meer informatie te krijgen, of, als je daar klaar voor bent, direct in de Joomla! Bug Squad springen.

De Joomla! Bug Squad is een van de actiefste teams in het Joomla! ontwikkelproces en zoekt altijd mensen (niet alleen ontwikkelaars) die kunnen helpen bugs rapporten uit te zoeken, patches te coderen en oplossingen te testen. Het is een geweldige manier om je kennis van Joomla te verhogen en ook een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten van over de hele wereld.

Als je geïnteresseerd bent lees dan over ons in de Joomla! Documentatie Wiki en als je wilt toetreden e-mail dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kunt ook de Joomla! ontwikkeling helpen door degenen te danken die betrokken zijn in vele gebieden van het proces. Sinds Joomla! 3.5.1, uitgebracht op 5 april 2016, zijn er niet minder dan 1.659 commits gedaan en 755 bugs opgelost!

Het Project wil ook de bijdragers bedanken die de tijd hebben genomen werk voor te bereiden en in te brengen in het Joomla! CMS en het Framework.

Veel dank aan onze vrijwilligers

Veel dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan de 3.6 release! Een lijst met bijdragers vindt u op https://www.joomla.org/3/thank-you

Verspreid de Joomla! liefde

Zoek je naar de officiële afbeeldingen voor je blog, een banner op je site of een afbeelding om op sociale media te delen? Je vindt ze hier hier.

3 reacties

EasyDiscuss Avatar
renem
Mooi handige functies van dit geweldige systeem. <br /><br />Ik wacht nog wel even met alles te updaten maakt nog iets te veel mee dat er nog wat haken en ogen aan dit soort releases zitten.
EasyDiscuss Avatar
Meindert
Na update kan ik bij inloggen als super-administrator aan voorzijde website niets meer zien. Ik krijg een wit scherm en kan daarna de website ook niet meer bekijken na het opnieuw ingeven van de URL. Geprobeerd met zowel Firefox als Chrome.<br /><br />Weet niet of het door de update zelf komt, maar kan niet iets anders bedenken...
EasyDiscuss Avatar
wimstrik
Zelfde probleem hier, met meerdere sites. Inmiddels hersteld door backups terug te zetten. Op de https://issues.joomla.org/ worden verschillende problemen gemeld met deze upgrade. Ik wacht even met de volgende want zie nog geen echte oplossing verschijnen.

Reageer

1000 Resterende tekens