joomla_transteamHet Joomla project heeft zojuist Joomla 1.6.4 vrijgegeven. Dit is een veiligheidsrelease. We adviseren je om je Joomla website(s) bij te werken naar deze laatste versie. Deze release corrigeert 4 veiligheidsproblemen en 2  met updaten van Joomla gerelateerde problemen, deels ter voorbereiding op Joomla 1.7. De volledige informatie is hieronder te vinden.

Een veiligheidsverbetering is toepast in de categorie lijst layout voor artikelen, contacten, nieuwsfeed en weblinks, alsmede de speciale contacten lijst. Als je templates overrides in gebruik hebt voor deze layout die gebaseerd zijn op de Joomla core is het raadzaam deze aanpassingen ook in je eigen template overrides door te voeren. Meer hierover vind je in de Joomla 1.6.4 Faq.

Het doel van het Production Leadership Team (PLT) is om regelmatig updates ter beschikking te stellen aan de Joomla community. Leer meer over de Joomla ontwikkelingen op de Ontwikkelaars site.

Download de Nederlandstalige Joomla 1.6.4 met voorbeelddata in onze downloadsectie. Je vindt hier ook aparte taalpakketten voor zowel de frontend als de backend en de tinyMCE tekstverwerker, en de pakketten voor het updaten van de oude Joomla 1.6.x versie naar 1.6.4.

Wil jij onze activiteiten ondersteunen en zorgen dat wij deze verder kunnen uitbreiden en promoten? Overweeg dan eens een donatie te maken aan Stichting Sympathy, onze hartelijk dank!

Release Notes

Lees voor het updaten de release notes en de Joomla! 1.6.4 Faq zodat je op de hoogte bent van de laatste informatie rond deze release. Backup altijd je websites voordat je een update gaat uitvoeren.

Veiligheid

Installatie

  • Automatische database update tijdens upgrades van Joomla - 26171
  • Update van Joomla 1.6.2 naar 1.6.3 verwijderd alle bestanden - 25696

Statistieken voor de 1.6.4 release periode:

Joomla 1.6.4 bevat:

  • 2 tracker probleem opgelost in de SVN
  • 4 beveiligingsproblemen opgelost

Joomla! Bug Squad

Dank aan de Joomla Bug Squad voor hun inzet in het onderzoeken van gemelde problemen, oplossen van problemen, en het aanbieden van patches aan Joomla. Als je een bug ontdekt in Joomla, maak er dan melding van in de 1.6 Bug Tracker.

Actieve leden in het Joomla Bug Squad Team zijn de afgelopen periode: A Firoozmandan, Akarawuth Tamrareang, Andrea Tarr, Andrew Eddie, Bill Richardson, Brian Teeman, Christophe Demko, Cristina Solana, Dennis Hermacki, Elin Waring, Ian Galpin, Jacob Waisner, Jean-Marie Simonet, Marius van Rijnsoever, Mark Dexter, Matt Thomas, Michael Babker, Miha Trtnik, Nicholas Dionysopoulos, Nikolai Plath, Ole Bang Ottosen, Ronald Pijpers, Rouven Weßling, Rune Sjøen, Samuel Moffatt, Tim Plummer, Tom Fuller, Viet Hoang Vu.

Bug Squad coördinatoren: Andrew Eddie and Mark Dexter Coordinators; Bill Richardson, Elin Waring, Marijke Stuivenberg, Matt Thomas, and Omar Ramos, Team Leaders.

Joomla! Security Swat Team

Dank aan het Joomla! Security Swat Team voor het oplossen van alle gerapporteerde beveiligingsproblemen in deze release. Leden van het JSST: Airton Torres, Alan Langford, Andrew Eddie, Bill Richardson, Elin Waring, Jason Kendall, Louis Landry, Marijke Stuivenberg, Mark Dexter, Omar Ramos, Rouven Weßling, Samuel Moffatt.

Reageer

1000 Resterende tekens