joomla_transteamHet Joomla project heeft zojuist Joomla 1.6.5 vrijgegeven. Dit is geen veiligheidsrelease. Deze release corrigeert een probleem in de extensiebeheer updatefunctie die, onder uitzonderlijke omstandigheden, bestanden verwijderde tijdens het updaten van de Joomla versie. Het is dan ook dringend aan te raden om te updaten naar 1.6.5 voordat je update naar 1.7.0, de versie die op 19 juli zal worden vrijgegeven. De volledige informatie is hieronder te vinden.

Wanneer je eerder problemen ondervonden hebt bij het updaten door gebruik te maken van de updater in extensiebeheer in voorgaande 1.6 versies, raden we je aan het updatepakket naar 1.6.5 uit te pakken en alle bestanden van je 1.6 installatie door de bestanden uit het updatepakket te overschrijven. (handmatige update) Zodoende zal de verbetering geïnstalleerd zijn en kun je daarna de updater in extensiebeheer veilig gebruiken om te updaten in de toekomst, inclusief naar versie 1.7.0. Zoals altijd raden we je aan eerst een goede backup te maken van je site voordat je update.

Het doel van het Production Leadership Team (PLT) is om regelmatig updates ter beschikking te stellen aan de Joomla community. Leer meer over de Joomla ontwikkelingen op de Ontwikkelaars site.

Download de Nederlandstalige Joomla 1.6.5 met voorbeelddata in onze downloadsectie. Je vindt hier ook aparte taalpakketten voor zowel de frontend als de backend en de tinyMCE tekstverwerker, en de pakketten voor het updaten van de oude Joomla 1.6.x versie naar 1.6.5.

Let op! Vanaf deze release worden enkel nog twee soorten updatepakketten aangeboden. Één is voor het updaten van de meest recente versie (in dit geval, 1.6.4 naar 1.6.5). De andere is voor de oudste versie (in dit geval, 1.6.0 naar 1.6.5). Wanneer je 1.6.4 geïnstalleerd hebt kun je gebruik maken van het updatepakket 1.6.4 naar 1.6.5. Als je nog een oudere 1.6 versie geïnstalleerd hebt  (1.6.1, 1.6.2, of 1.6.3), kun je gewoon het updatepakket 1.6.0 naar 1.6.5 gebruiken. Deze werkt voor alle versies. Het kan zijn dat er enkele bestanden gekopieerd worden die niet gekopieerd hoeven te worden maar dat kan geen kwaad en zorgt er alleen voor dat al je Joomlabestanden weer up to date zijn. We hopen dat dit het updateproces vereenvoudigt.

Wil jij onze activiteiten ondersteunen en zorgen dat wij deze verder kunnen uitbreiden en promoten? Overweeg dan eens een donatie te maken aan Stichting Sympathy, onze hartelijk dank!

Release Notes

Lees voor het updaten de release notes en de Joomla! 1.6.5 Faq zodat je op de hoogte bent van de laatste informatie rond deze release. Backup altijd je websites voordat je een update gaat uitvoeren.

Veiligheid

  • Er zijn geen veiligheidsproblemen opgelost in deze release.

Installatie

  • Automatische database update tijdens upgrades van Joomla - 26284

Statistieken voor de 1.6.5 release periode:

Joomla 1.6.5 bevat:

  • 1 tracker probleem opgelost in de SVN
  • 0 beveiligingsproblemen opgelost

Joomla! Bug Squad

Dank aan de Joomla Bug Squad voor hun inzet in het onderzoeken van gemelde problemen, oplossen van problemen, en het aanbieden van patches aan Joomla. Als je een bug ontdekt in Joomla, maak er dan melding van in de 1.6 Bug Tracker.

Actieve leden in het Joomla Bug Squad Team zijn de afgelopen periode: A Firoozmandan, Akarawuth Tamrareang, Amy Stephen, Andrea Tarr, Andrew Eddie, Bill Richardson, Brian Teeman, Christophe Demko, Cristina Solana, Dennis Hermacki, Elin Waring, Ian Galpin, Jacob Waisner, Jean-Marie Simonet, Marius van Rijnsoever, Mark Dexter, Matt Thomas, Michael Babker, Miha Trtnik, Nicholas Dionysopoulos, Nikolai Plath, Ole Bang Ottosen, Ronald Pijpers, Rouven Weßling, Rune Sjøen, Samuel Moffatt, Tim Plummer, Tom Fuller, Viet Hoang Vu.

Bug Squad coördinatoren: Andrew Eddie and Mark Dexter Coordinators; Bill Richardson, Elin Waring, Marijke Stuivenberg, Matt Thomas, and Omar Ramos, Team Leaders.

Joomla! Security Strike Team

Dank aan het Joomla! Security Swat Team voor het oplossen van alle gerapporteerde beveiligingsproblemen in deze release. Leden van het JSST: Airton Torres, Alan Langford, Andrew Eddie, Bill Richardson, Elin Waring, Jason Kendall, Louis Landry, Marijke Stuivenberg, Mark Dexter, Omar Ramos, Rouven Weßling, Samuel Moffatt.

Reageer

1000 Resterende tekens