joomla_transteamHet Joomla project heeft zojuist Joomla 1.6.6 vrijgegeven. Dit is een veiligheidsrelease en alleen bedoeld voor gebruikers die nog niet naar Joomla 1.7.0 kunnen upgraden. De meeste gebruikers kunnen het beste upgraden naar 1.7.0 tenzij een specifieke reden is waarom dat nog niet mogelijk is. In dat geval wordt de update naar Joomla 1.6.6 aanbevolen om het veiligheidsprobleem van gemiddelde prioriteit te verhelpen.

Het doel van het Production Leadership Team (PLT) is om regelmatig updates ter beschikking te stellen aan de Joomla community. Leer meer over de Joomla ontwikkelingen op de Ontwikkelaars site.

Dat er toch een 1.6 versie wordt vrijgegeven ondanks het verschijnen van Joomla 1.7 afgelopen week is in lijn met de nieuwe Joomla development strategie. Joomla 1.6 bereikt op 19 augustus de "End of life" status. Na deze datum worden er geen nieuwe 1.6 versies meer vrijgegeven, ook niet bij veiligheidsproblemen. Wij raden aan om voor die tijd naar Joomla 1.7 te upgraden. Dit is een eenvoudig proces, volg de instructies in Upgraden van 1.6.5 naar 1.7.0. De minimum versie voor deze upgrade is 1.6.5, eerst een update naar 1.6.6 is dus niet nodig.

Download de Nederlandstalige Joomla 1.6.6 met voorbeelddata in onze downloadsectie. Je vindt hier ook aparte taalpakketten voor zowel de frontend als de backend en de tinyMCE tekstverwerker, en de pakketten voor het updaten van de oude Joomla 1.6.x versie naar 1.6.6.

Let op: het is niet mogelijk om te updaten via de ingebouwde Joomla update functie. Deze zal upgraden naar 1.7.0. Updaten is mogelijk door het update zip bestand uit te pakken en op de server te plaatsen.

Wil jij onze activiteiten ondersteunen en zorgen dat wij deze verder kunnen uitbreiden en promoten? Overweeg dan eens een donatie te maken aan Stichting Sympathy, onze hartelijk dank!

Release Notes

Lees voor het updaten de release notes en de Joomla! 1.6.6 Faq zodat je op de hoogte bent van de laatste informatie rond deze release. Backup altijd je websites voordat je een update gaat uitvoeren.

Veiligheid

Statistieken voor de 1.6.6 release periode:

Joomla 1.6.6 bevat:

  • geen tracker problemen opgelost in de SVN
  • 1 beveiligingsproblemeem opgelost

Joomla! Bug Squad

Dank aan de Joomla Bug Squad voor hun inzet in het onderzoeken van gemelde problemen, oplossen van problemen, en het aanbieden van patches aan Joomla. Als je een bug ontdekt in Joomla, maak er dan melding van in de 1.6 Bug Tracker.

Actieve leden in het Joomla Bug Squad Team zijn de afgelopen periode: A Firoozmandan, Akarawuth Tamrareang, Amy Stephen, Andrea Tarr, Andrew Eddie, Bill Richardson, Brian Teeman, Christophe Demko, Cristina Solana, Dennis Hermacki, Elin Waring, Ian Galpin, Jacob Waisner, Jean-Marie Simonet, Marius van Rijnsoever, Mark Dexter, Matt Thomas, Michael Babker, Miha Trtnik, Nicholas Dionysopoulos, Nikolai Plath, Ole Bang Ottosen, Ronald Pijpers, Rouven Weßling, Rune Sjøen, Samuel Moffatt, Tim Plummer, Tom Fuller, Viet Hoang Vu.

Bug Squad coördinatoren: Andrew Eddie and Mark Dexter Coordinators; Bill Richardson, Elin Waring, Marijke Stuivenberg, Matt Thomas, and Omar Ramos, Team Leaders.

Joomla! Security Strike Team

Dank aan het Joomla! Security Swat Team voor het oplossen van alle gerapporteerde beveiligingsproblemen in deze release. Leden van het JSST: Airton Torres, Alan Langford, Andrew Eddie, Bill Richardson, Elin Waring, Jason Kendall, Louis Landry, Marijke Stuivenberg, Mark Dexter, Omar Ramos, Rouven Weßling, Samuel Moffatt.

Reageer

1000 Resterende tekens