joomla-3.0

Het Joomla project heeft zojuist Joomla 3.1.1 vrijgegeven. Dit is geen veiligheidsrelease maar lost diverse problemen op die in 3.1.0 zijn ontstaan.  Het doel van het Production Leadership Team (PLT) is om regelmatig updates ter beschikking te stellen aan de Joomla community. Leer meer over de Joomla ontwikkelingen op de ontwikkelaars site.

Het bijwerken naar 3.1.1 kan eenvoudig via de ingebouwde updater in één klik.

Download

Wil jij onze activiteiten ondersteunen en zorgen dat wij deze verder kunnen uitbreiden en promoten? Overweeg dan eens een donatie te maken aan Stichting Sympathy. Dat kan via iDEAL en Paypal onze hartelijk dank!

Instructies

Wil je Joomla uitproberen? Probeer de Joomla Demo!

Lees voor het updaten de release notes en de Joomla! 3.1.1 Faq zodat je op de hoogte bent van de laatste informatie rond deze release (er zijn een aantal bugs ontdekt!). Backup altijd je websites voordat je een update gaat uitvoeren.

Statistieken voor de 3.1.1 release periode

Joomla 3.1.1 bevat:

  • geen veiligheidsproblemeem die zijn verholpen
  • 11 verholpen bugs die gemeld zijn in de bug tracker

Verholpen tracker meldingen

CategoryLinkTitle
Administration 30495 Type check line 31, TemplatesHelper::getPositions
CMS Libraries 30679 Fix two Tags-related API issues
Components 30398 com_tags show "{loadmodule..." when listing items
Components 30697 Invalid tab end in article edit page
Database 30681 Error in Database tab in Extension Manager
Front End 30660 Corrects font-file stack order
Layouts 30702 Only titles display in featured/blogged views when hide intro text is selected
Platform 30725 Exception thrown for empty path
Templates 30668 *Beez3 missing JHtml::_('behavior.caption');
Templates 29957 Administrator interface dropdown menus not working on tablets
User Interface 30632 *Menu item Alias required setting

 

Hoe kan ik updaten van 3.0 naar 3.1?

Je kunt van Joomla 3.0 naar 3.1 updaten door middel van één klik in de Joomla!Update component, het is geen migratie en heeft terugwaardse compatibiliteit. Hetzelfde geldt voor iedere voorgaande versie in de Joomla 3 serie. Als je dus nog een Joomla 3.0 site draait, kun je gemakkelijk updaten naar Joomla 3.1 door naar de Joomla!Update component te gaan en daar de update te installeren zodat je gebruik kunt gaan maken van alle nieuwe mogelijkheden en een hoop problemen zijn opgelost.

Wat is de status van Joomla 2.5?

Versie 2.5 van het Joomla! CMS heeft een langetermijnondersteuning en zal dus nog ondersteund worden tot kort na het verschijnen van Joomla 3.5 die gepland staat voor het voorjaar van 2014. Het is niet direct noodzakelijk om van Joomla 2.5 naar 3.1 te migreren.

Is het mogelijk om direct te updaten naar Joomla 3 vanuit Joomla 2.5?

Overgaan naar Joomla 3.x vanuit Joomla 2.5 is een mini-migratie en geen upgrade, hoewel het migreren van de core van Joomla zelf eenvoudig zou moeten zijn. Het is wel mogelijk dat de templates voor Joomla 2.5 aangepast moeten worden om met Joomla 3 te werken en hetzelfde geldt voor veel extensies. Test dus altijd eerst voordat je migreert en controleer de ontwikkeling van extensies en templates die je gebruikt.

Wat is de status van Joomla 1.5?

Joomla 1.5 werd officieel niet meer ondersteund vanaf april 2012 maar de ondersteuning is nog tot eind 2012 onofficieel voortgezet voor veiligheidsproblemen van gemiddelde en hoge prioriteit.

Betekent dat dat je 1.5 website ineens niet meer werkt? Nee, je website blijft gewoon draaien zoals het altijd heeft gedaan. Bedenk wel dat Joomla ontwikkelaars geen nieuwe versies van hun extensies voor Joomla 1.5 zullen ontwikkelen en vrijgeven, dus problemen en vooral ook veiligheidsproblemen worden niet verholpen. Het is daarom beter om te migreren naar een hogere versie.

Overgaan van 2.5 naar een van de Joomla 3 versies is relatief eenvoudig sinds het proces gemakkelijker is gemaakt voor nieuwe versies. Helaas gaat dat niet op voor de migratie vanuit 1.5. Gelukkig zijn er twee goede extensies die je bij het proces helpen: jUpgrade and SPUpgrade.

Je kunt kiezen of je direct naar joomla 3.0 wilt migreren of eerst een tussenstap naar 2.5 wilt maken. Beide componenten bieden je de keuze. Bestudeer de documentatie van de componenten om te leren hoe je kunt migreren van Joomla 1.5 to 3.0/2.5.

Voor de meeste nieuwe/gemigreerde websites is Joomla 3 de aanbevolen versie. Door deze versie te gebruiken voorkom je een mini-migratie en terugwaardse compatibiliteit is langer gegarandeerd. De ondersteuning van 3.x komt pas in 2016 ten einde.

Joomla! Bug Squad

Dank aan de Joomla Bug Squad voor hun inzet in het onderzoeken van gemelde problemen, oplossen van problemen, en het aanbieden van patches aan Joomla. Als je een bug ontdekt in Joomla, maak er dan melding van in de Bug Tracker.

Actieve leden in het Joomla Bug Squad Team in de afgelopen drie maanden zijn: Akarawuth Tamrareang, Andrea Tarr, Angelika Reisiger, Bill Richardson, Brian Teeman, Constantin Romankiewicz, Daria Mikhailova, Dean Clarke, Dennis Hermacki, Elin Waring, Emerson Rocha Luiz, Harald Leithner, Ian Galpin, Itamar Elharar, Jacob Waisner, James Brice, Jan Kuchař, Janich Rasmussen, Jean-Marie Simonet, Jonathan M. Cameron, Kevin Griffiths, Marijke Stuivenberg, Mark Dexter, Mark Lee, Matt Thomas, Michael Babker, Nicholas K. Dionysopoulos, Nick Savov, Nikolai Plath, Ofer Cohen, Peter van Westen, Peter Wiseman, Prasit Gebsaap, Radek Suski, Rob Clayburn, Rob Joyce, Roberto Segura, Roland Dalmulder , Rouven Weßling, Sam Moffatt, Shaun Maunder, Soheil Novinfard, Tessa Mero, Tim Plummer, Troy Thomas Hall, Viet Vu.

Bug Squad Leadership: Mark Dexter, Coordinator.

Joomla! Security Strike Team

Dank aan het Joomla! Security Strike Team voor het oplossen van alle gerapporteerde beveiligingsproblemen in deze release: Airton Torres, Alan Langford, Bill Richardson, Elin Waring, Gary Brooks, Jason Kendall, Jean-Marie Simonet, Jeremy Wilken, Marijke Stuivenberg, Mark Dexter, Michael Babker, Rouven Weßling, Samuel Moffatt.

Hoe kan je helpen met de Joomla ontwikkeling?

Het goede nieuws is dat je geen ontwikkelaar hoeft te zijn om aan Joomla mee te werken. De Joomla Bug Squad (JBS) is een van de meest actieve teams in het Joomla ontwikkel proces en is altijd op zoek naar mensen (en niet alleen ontwikkelaars) die kunnen helpen met het oplossen van bug meldingen, aanleveren van patches en testen van mogelijke oplossingen. Het is een goede manier om je kennis van Joomla te verhogen en tevens een mooie manier om met mensen uit de hele wereld samen te werken.

Als je geïnteresseerd bent kan je meer lezen in de Joomla Wiki en om deel te nemen mailen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een andere manier om aan de Joomla ontwikkeling mee te helpen is door de degene te bedanken die betrokken zijn bij een van de vele onderdelen in het proces. 

Reageer

1000 Resterende tekens