joomlaAfgelopen zondagavond begon het Joomla Production Leadership Team (PLT) de voorbereidingen voor de releases van Joomla 2.5.12 en 3.1.2. Deze releases stonden gepland voor vandaag.

Tijdens deze voorbereidingen worden er pre-release pakketten geplaatst op JoomlaCode en beschikbaar gemaakt voor de Joomla Bug Squad voor de laatste tests. Normaal gesproken zijn deze pakketten niet zichtbaar voor iedereen. Gezien er geen veiligheidsproblemen worden verholpen in deze releases waren de pre-release pakketten zichtbaar gemaakt voor iedereen. Dit zorgde ervoor dat extensies zoals Akeeba Admin Tools ten onrechte meldde dat deze releases beschikbaar waren. Op maandagochtend zijn er daarom al een paar honderd sites bijgewerkt naar deze versies voordat de pre-release pakketten weer verborgen zijn gemaakt.

Sindsdien zijn er extra bug fixes toegevoegd aan de Joomla code. Hierdoor moeten de release pakketten opnieuw samengesteld worden. Vanwege technische problemen gedurende dit proces zijn er helaas vertragingen ontstaan met het testen en vrijgeven van deze pakketten.

Tijdens de evaluatie van de huidige status heeft het PLT besloten dat het noodzakelijk is om de versienummers te verhogen voor deze nieuwe pakketten. Dit vanwege de sites die reeds zijn bijgewerkt naar 2.5.12 en 3.1.2 en de latere aanpassingen aan de code.

Daarom zullen de volgende officiële releases Joomla 2.5.13 en Joomla 3.1.3 zijn. Gebruikers die hun sites reeds naar de pre-release pakketten hadden bijgewerkt hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele problemen bij het upgraden naar 2.5.13 en 3.1.3. Gebruikers van Joomla 2.5.11 en Joomla 3.1.1 (en eerdere versies) zullen zoals gebruikelijk hun sites direct kunnen bijwerken naar Joomla 2.5.13 en Joomla 3.1.3. Op dit moment is de releasedatum voor deze versies nog niet vastgesteld.

Zoals gebruikelijk bij onverwachte problemen zal de PLT de interne procedures herzien om er zeker van te zijn dat de lessen die in de afgelopen twee dagen zijn geleerd te documenteren, en te gebruiken om de procedures te verbeteren.

Dit artikel is een vertaling van het artikel "Update on 2.5.12 and 3.1.2 Releases" door Michael Babker op joomla.org.

Reageer

1000 Resterende tekens