Het zal even wennen zijn, maar JoomlaCommunity.eu is helemaal vernieuwd en we zijn verhuisd naar JoomlaCommunity.nl! De oude site stamde uit 2008 en draaide zelfs nog op Joomla! 1.5....  dus hard aan vervanging toe! In de afgelopen maanden is er door vele vrijwilligers gewerkt aan een nieuwe website voor de Nederlandse community. We hebben de vernieuwing van de site aangegrepen om veel wijzigingen aan de opbouw van de site door te voeren. We zetten ze voor je op een rijtje:

Lees meer: JoomlaCommunity.eu wordt...

Wij wensen je fijne feestdagen en een mooi 2017!

Wij willen graag iedereen bedanken die op enig wijze het afgelopen jaar zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de Nederlandstalige Joomlacommunity! 

Nieuwjaarsborrel zaterdag 14 januari in Utrecht

Het bestuur van Stichting Sympathy nodigt graag alle Joomla gebruikers uit voor een nieuwjaarsborrel op zaterdag 14 januari 2017 van 16:00-18:00 uur bij Martijn in Utrecht. Samen blikken we onder het genot van een hapje en een drankje terug op het afgelopen jaar en maken we nieuwe plannen voor 2017!

Lees meer: Fijne feestdagen en een mooi 2017!

nieuwjaarsborrel-2012Joomla gebruikers onder elkaar staat gelijk aan gezelligheid, dat is inmiddels gebleken uit de Joomla!Dagen, bijeenkomsten van de Joomla gebruikersgroepen en andere activiteiten door het jaar heen. Tijdens deze momenten dat we elkaar beter leren kennen ontstaan er regelmatig leuke nieuwe ideeën en samenwerkingen.

Het bestuur van Stichting Sympathy nodigt daarom graag alle Joomla gebruikers uit voor een nieuwjaarsborrel op zaterdag 16 januari 2016 van 16:00-18:00 uur bij de Watertoren in Bussum. Goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (station Bussum-Zuid voor de deur).

Samen blikken we onder het genot van een hapje en een drankje terug op het afgelopen jaar en maken we nieuwe plannen voor 2016!

De toegang is gratis (al is een donatie natuurlijk welkom!) maar we verzoeken je wel aan te melden zodat we rekening kunnen houden met je komst. Aanmelden kan via deze pagina.

Help mee met de nieuwe JoomlaCommunity.eu website!

Het is hoog tijd voor een nieuwe JoomlaCommunity.eu website. De basis hiervoor is gemaakt, maar moet afgerond worden. Daarvoor is je hulp van harte welkom! Op zaterdag 16 januari gaan we van 10:00 - 16:00 uur aan de slag, voordat de nieuwjaarsborrel van start gaat. Ben je handig met Joomla templates? Modules maken? Teksten schrijven? Of heb je een ander briljant plan voor de website? Kom dan deze zaterdag te helpen en meld je hier aan!

Tot op de nieuwjaarsborrel op 16 januari!

Lees meer: Joomla nieuwjaarsborrel op zaterdag 16...

joomlawebdesigner-2012-2013Na twee succesvolle edities van het Joomla Magazine in 2012 en 2013 zijn wij druk bezig met een nieuwe editie. Voor het Joomla Magazine 2015 dat in maart zal verschijnen zijn wij op zoek naar hulp van de community!

Waar de eerste twee magazines 50 pagina’s hadden en via de JoomlaDagen, Gebruikersgroepen en webshop van Stichting Sympathy zijn verspreid, zal het magazine ditmaal extra dik zijn, 148 pagina’s. Er worden 12.000 exemplaren gedrukt en verspreid via meer dan 3000 verkooppunten, dus ook bij jou in de buurt!

Het magazine bestaat grofweg uit twee delen; een “aan de slag” deel voor lezers die hun eerste Joomla site bouwen aan hand van artikelen en een “experts” deel met workshops en diepgaande artikelen voor mensen die al met Joomla werken (vergelijkbaar met eerdere magazines).

Onderstaand een overzicht van de artikelen waarbij hulp nodig is. Deze staan allemaal in Google Docs zodat je direct kunt bijdragen, in 5 minuten tijd doe je dat al! De deadline voor de aanleveren van de artikelen is vrijdag 30 januari 2015. Daarna zullen de artikelen worden nagelezen en van feedback voorzien.

Hartelijk dank voor je hulp!

Lees meer: Hulp gezocht voor Joomla! Magazine 2015

meestgelezen

Het is alweer de laatste dag van 2013. Voor JoomlaCommunity.eu tijd om nog snel even terug te kijken op het afgelopen jaar. We hebben voor jullie een overzicht samengesteld van de 20 meest gelezen artikelen op JoomlaCommunity.eu in 2013. In totaal verschenen er 78 artikelen.

Er staan weer diverse artikelen van gastauteurs in de lijst, hartelijk dank voor alle ingestuurde artikelen en gebruikersgroep verslagen! Wil je zelf een bijdrage aan JoomlaCommunity.eu leveren door zelf een artikel te schrijven? Neem dan zeker even contact met ons op, wij plaatsen je artikel graag!

Top 20 meest gelezen artikelen in 2013

20: Het Joomla!-magazine 2013 is nu te bestellen!
19: Veiligheidsrelease: Joomla 3.1.5 vrijgegeven
18: Joomla 3.1.4 vrijgegeven
17: Joomla 2.5.9 vrijgegeven
16: Joomla 2.5 nu beschikbaar!
15: Bloggen in Joomla
14: Joomla 3.0.3 vrijgegeven
13: Joomla 3.1.1 vrijgegeven
12: Duizenden Joomla sites gehackt, of toch niet?
11: Joomla 2.5 is de aanbevolen versie voor de meeste sites

Lees meer: 20 meest gelezen artikelen op...

We waren al vroeg onderweg vrijdag 12 Juli voor de Joomla Community Pizza Bugs and Fun in Eindhoven, en hebben voor een deel samen met Marijke Stuivenberg de lange reis uit het hoge noorden gemaakt.

In Eindhoven werden we ontvangen door Josien Verreijt en de Mensen van Seats2meet Eindhoven.

seats2meat

Seats2meet Eindhoven gevestigd in de oude Philips apparatenfabriek noemt zich een ontmoetingsplaats voor moderne kennis-nomaden, ze verzorgen vergaderruimtes en werkplekken voor o.a. ZZP'ers en flexwerkers. Een geweldig initiatief met enthousiaste en bevlogen mensen, het is eigenlijke open source werkruimte, met niet de winst maar meer de community als eerste insteek.

 

Lees meer: Verslag Pizza Bugs and Fun van 12 Juli...

meestgelezen

De laatste uren van 2012 tikken weg. Voor JoomlaCommunity.eu tijd om nog snel even terug te kijken op het afgelopen jaar. We hebben voor jullie een overzicht samengesteld van de 20 meest gelezen artikelen op JoomlaCommunity.eu in 2012. In totaal verschenen er 122 artikelen.

2012 stond duidelijk in het teken van Joomla 2.5, de nieuwe Joomla versie met "lange termijn ondersteuning". 10 artikelen uit de top 20 gaan over deze nieuwe Joomla versie.

Ook staan er diverse artikelen van gastauteurs in de lijst, hartelijk dank voor alle ingestuurde artikelen in het afgelopen jaar!! Wil je zelf een bijdrage aan JoomlaCommunity.eu leveren door zelf een artikel te schrijven? Neem dan zeker even contact met ons op, wij plaatsen je artikel graag!

Top 20 meest gelezen artikelen in 2012

20: Wat is er nieuw in Joomla 2.5.5
19: Joomla! 2.5 verschijnt vanmiddag, alvast wat informatie!
18: Joomla 2.5 is de aanbevolen versie voor de meeste sites
17: Infographic: Moet ik mijn website upgraden naar Joomla! 2.5?
16: Security: wat tips om je Joomla! website te beveiligen
15: Joomla 2.5.4 vrijgegeven
14: Nederlandse Joomla! updatemanager
13: Joomla 2.5.1 vrijgegeven
12: 6 redenen waarom mensen mogelijk denken dat Joomla slecht is
11: Tutorial: Maak je eigen Joomla! template overrides

Lees meer: 20 meest gelezen artikelen op...

nieuwjaarsborrel-2012Joomla gebruikers onder elkaar staat gelijk aan gezelligheid, dat is inmiddels gebleken uit de Joomla!Dagen, bijeenkomsten van de Joomla gebruikersgroepen en andere activiteiten door het jaar heen. Tijdens deze momenten dat we elkaar beter leren kennen ontstaan er regelmatig leuke nieuwe ideeën en samenwerkingen. Vorig jaar hadden we een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst, zoals de foto hiernaast laat zien en ook blijkt uit het enthousiaste verslag van de bijeenkomst begin 2012.

Het bestuur van Stichting Sympathy nodigt daarom graag alle Joomla gebruikers uit voor een nieuwjaarsborrel op zaterdag 5 januari 2013 van 16:00-18:00 uur in De Korenbeurs in Utrecht. Samen blikken we onder het genot van een hapje en een drankje terug op het afgelopen jaar en maken we nieuwe plannen voor 2013!

De toegang is gratis (al is een donatie natuurlijk welkom!) maar we verzoeken je wel aan te melden zodat we rekening kunnen houden met je komst. Aanmelden kan via deze pagina.

Tot op de nieuwjaarsborrel op 5 januari!

Lees meer: Joomla nieuwjaarsborrel op zaterdag 5...

Joomla wordt wereldwijd door honderdduizenden mensen gebruikt om websites te maken, en nog elke dag komen er nieuwe gebruikers bij. Om het voor nieuwe gebruikers makkelijker te maken om Joomla te ervaren heeft JoomlaCommunity.eu in samenwerking met Byte Internet een Joomla Demo opgezet. 

De demo bestaat uit een voorgeïnstalleerde volledige Joomla installatie inclusief 3 maanden gratis hosting van Byte. Deze Joomla installatie kun je vervolgens zelf personaliseren en gebruiken om jouw eigen Joomla site te bouwen.

Heb je na 3 maanden naar tevredenheid gebruik gemaakt van de gratis hosting van Byte? Dan kun je je Joomla site eenvoudig overzetten naar een betaald hosting pakket waarmee je tevens Stichting Sympathy ondersteunt. Je kan natuurlijk ook je Joomla site verhuizen naar een andere provider of lokaal opslaan.

Lees meer: Eenvoudig Joomla! ervaren met je eigen...

webdesigner-magazine-36Het begon als een idee van het Joomla!dagen team om het programma boekje van de Joomla!dagen 2012 wat meer inhoud en vorm te geven. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groter plan: het eerste Nederlandse Joomla magazine, voor en door de Nederlandse Joomla community!

Er is zoveel te schrijven over Joomla, over de (inter)nationale community, over de nieuwe Joomla versies, over handige tips en trucs voor je eigen Joomla site en over achtergrondinformatie. Op het internet is natuurlijk veel te vinden, maar waarom zouden we deze informatie niet eens bundelen in een papieren magazine dat als bron voor informatie en inspiratie kan dienen?

Met dit in ons achterhoofd hebben we een bezoek gebracht aan de experts van het populaire Webdesigner Magazine. Zij zijn erg enthousiast over ons idee en willen graag hun medewerking verlenen! Wij als community gaan voor de inhoud van het Joomla magazine zorgen, de redactie en uitgever van het Webdesigner Magazine voor de vormgeving en het drukwerk.

Lees meer: Het eerste Nederlandse Joomla!...

nieuwjaarsborrel-2012Afgelopen zaterdag was er in Utrecht een Nieuwjaarsborrel georganiseerd door het bestuur van de Stichting Sympathy, die het gebruik van Joomla in Nederland en België promoot.

Bij binnenkomst is er een aparte tafel waaraan de organisatie van de Joomla!dagen bezig is met de organisatie van die dagen in 2012. Aan de bar zitten de eerste gasten al te wachten. Wat altijd blijkt: ‘degenen die van ver moeten komen, zijn het eerst aanwezig’ blijkt ook hier: de gebruikersgroep Heerenveen is al snel heel goed vertegenwoordigd.

Gelukkig ben ik niet de enige niet-Joomla-fanaat. Ondertussen hebben partners, zoals ik, ook ontdekt hoe gezellig het is op zo'n bijeenkomst.

Lees meer: Nieuwjaarsborrel door de ogen van een...

meestgelezenIn het begin van het nieuwe jaar wordt er vaak nog even kort teruggekeken naar het afgelopen jaar, vaak met lijstjes. Ook JoomlaCommunity.eu heeft een lijstje samengesteld over de 20 door jullie het meest gelezen nieuwsberichten in 2011. In 2011 verschenen er in totaal 155 artikelen.

2011 was duidelijk het jaar van (eindelijk) nieuwe Joomla versies. Zowel Joomla 1.6 en 1.7 verscheen en dat zien we terug in de meest gelezen artikelen waarin artikelen over deze versies goed scoren.

Ook staan er diverse artikelen van gastauteurs in de lijst, hartelijk dank voor alle ingestuurde artikelen in het afgelopen jaar!! Wil je zelf een keer een artikel bijdragen aan JoomlaCommunity.eu? Neem dan zeker even contact met ons op, wij plaatsen je artikel graag!

Top 20 meest gelezen artikelen in 2011

20: Joomla 1.7.1 vrijgegeven
19: Videotutorial: Firebug gebruiken voor je Joomla! site
18: Joomla 1.6.1 vrijgegeven
17: Wat doen we? Gaan we samen verder als één Joomla community?
16: Bloggen in Joomla
15: Joomla FTP Laag: Veel voorkomende problemen en oplossingen
14: Vijf redenen om over te stappen op Joomla 1.6
13: Security: wat tips om je Joomla! website te beveiligen
12: Duizenden Joomla sites gehackt, of toch niet?
11: Joomla! Virtuemart iDEAL vs. Magento

Lees meer: 20 meest gelezen artikelen op...

nieuwjaarsborrelJoomla gebruikers onder elkaar staat gelijk aan gezelligheid, dat is inmiddels gebleken uit de Joomla!Dagen, bijeenkomsten van de Joomla gebruikersgroepen en andere activiteiten door het jaar heen. Tijdens deze momenten dat we elkaar beter leren kennen ontstaan er regelmatig leuke nieuwe ideeën en samenwerkingen.

Het bestuur van Stichting Sympathy nodigt daarom graag alle Joomla gebruikers uit voor een nieuwjaarsborrel op zaterdag 7 januari 2012 van 16:00-18:00 uur in De Korenbeurs in Utrecht. Samen blikken we onder het genot van een hapje en een drankje terug op het afgelopen jaar en maken we nieuwe plannen voor 2012!

De toegang is gratis (al is een donatie natuurlijk welkom!) maar we verzoeken je wel aan te melden zodat we rekening kunnen houden met je komst. Aanmelden kan via deze pagina.

Tot op de nieuwjaarsborrel op 7 januari!

Lees meer: Joomla nieuwjaarsborrel op zaterdag 7...

Teamleden van JoomlaCommunity.eu, organisatie van Joomla gebruikersgroepen, het Joomladagen organisatieteam en het bestuur van Stichting Sympathy kwamen afgelopen zaterdag in Utrecht bij elkaar voor de Joomla BBQ! Een gezellig samenzijn om iedereen die actief betrokken is bij de Joomla community in Nederland te bedanken.

joomlabbq2011

Lees meer: Geslaagde Joomla BBQ & Joomla...

Maandelijks zullen we hier de wijzigingen in de downloadsectie aangeven zodat je op de hoogte blijft van de updates en nieuw vertaalde extensies.

Nieuw

 • Joomla 1.6.6
  Volledig pakket inclusief Nederlands vertaling en aangepaste voorbeelddata, taalpakketten voor de website en het beheergedeelte en de tinyMCE tekstverwerker en updatepakketten. Alle wijzigingen lees je in de releasenotes van deze versie.
 • Joomla 1.6.5
  Volledig pakket inclusief Nederlands vertaling en aangepaste voorbeelddata, taalpakketten voor de website en het beheergedeelte en de tinyMCE tekstverwerker en updatepakketten. Alle wijzigingen lees je in de releasenotes van deze versie.
 • Joomla versie 1.7.0
  Volledig pakket inclusief Nederlandse taalbestanden en aangepaste voorbeelddata, taalpakketten voor de website en het beheergedeelte en de tinyMCE tekstverwerker en het updatepakket voor versie 1.6.5 naar 1.7.0. Lees meer in releasenotes en in het artikel wat moet je weten over 1.7.0.
 • Nederlands taalpakket voor JCE editor
  Naast het volledig in het Nederlands te installeren pakket van de JCE editor kan ook een Nederlands taalpakket gedownload worden voor mensen die de component in het Engels hebben geïnstalleerd. Het taalpakket bevat naast de basistaalbestanden ook de taalbestanden van de plugins waarvoor een abonnement nodig is. Wanneer deze plugins gebruikt worden verdient het aanbeveling het Nederlands taalpakket te installeren via JCE Installeer toepassingen (Install addons). Geschikt voor versie 1.6
 • FlexiContact
  Eenvoudig in te stellen contactformulier met veel mogelijkheden. Geschikt voor versie 1.5, 1.6 en 1.7
Lees meer: Downloads juli 2011

Maandelijks zullen we hier de wijzigingen in de downloadsectie aangeven zodat je op de hoogte blijft van de updates en nieuw vertaalde extensies.

Nieuw

 • Joomla 1.6.4
  Volledig pakket inclusief Nederlands vertaling en aangepaste voorbeelddata, taalpakketten voor de website en het beheergedeelte en de tinyMCE tekstverwerker en updatepakketten. Alle wijzigingen lees je in de releasenotes van deze versie.
 • Phoca Gallery [1.6]
  Component waarmee fotoalbums op de website getoond kunnen worden, met mogelijkheden tot implementeren van Facebook en Picasa albums en reactie en beoordelingen. Geschikt voor versie 1.6
 • Phoca Gallery Image Module [1.6]
  Module waarmee afbeeldingen uit Phoca Gallery in een module op de website weergegeven kunnen worden. Geschikt voor versie 1.6
 • Virtuemart 1.1.9
  Het complete pakket, handmatige pakket en de updatepakketten inclusief Nederlandse taalbestanden voor Virtuemart 1.1.9. Geschikt voor versie 1.5
  Tevens is het JoomlaCommunity E-Commerce 1.5.23/1.1.9 beschikbaar waarmee Joomla! versie 1.5.23 inclusief Virtuemart 1.1.9 in één handeling geïnstalleerd kan worden.
Lees meer: Downloads mei/juni 2011

Pagina 1 van 5