Nederland en België hebben een actieve Joomlacommunity. Met grote regelmaat worden er door het hele land bijeenkomsten georganiseerd zoals Joomla Gebruikersgroepen, Pizza Bugs & Fun, de Joomla!Dagen en diverse andere activiteiten. In de komende tijd zijn onderstaande bijeenkomsten gepland.

JUG040 bijeenkomst - Eindhoven

De onderwerpen van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio Eindhoven zijn:

  • Joomla 5 Jeroen Moolenschot neemt ons mee in de verschillen tussen Joomla 4 en recent verschenen Joomla 5.
  • Dr. Joomla. Heb je een probleem met je Joomla site... leg het voor aan de groep en we komen er samen uit.

Stuur een e-mail naar [email protected] als je zelf een keer een presentatie geven wil. Heb je een suggestie voor een andere presentatie, dan vernemen we ze graag via Google Form.

Zoals iedere maand zal er ook een website van een van de deelnemers worden besproken. Presenteer een van je websites en ontvang opbouwende feedback van de andere deelnemers.

Deelname

Toegang: 2,5 euro. 

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst, ook als je nog niet eerder bij een bijeenkomst bent geweest.
Graag onderaan deze pagina aangeven dat je naar de bijeenkomst komt zodat we weten hoeveel mensen er gaan komen, ook als je reeds eerder een bijeenkomst hebt bezocht. 

Bijeenkomsten

De Joomla! gebruikersgroep regio Eindhoven komt normaliter elke tweede dinsdag van de maand bij elkaar. Als je vragen over de bijeenkomsten hebt of op de hoogte wilt worden gehouden kan je een e-mail sturen naar [email protected]. Blijf op de hoogte van elke bijeenkomst en meld je op deze pagina aan voor de maandelijkse herinnering. 

Gravatar
Jac van Houten
Vraagje: Hoe kan ik in de backend een Clear Cache knop maken?
Gravatar
Jac van Houten
Vraagje, waar kan ik de achtergrond kleuren veranderen van de header en footer in Cassiopeia?
Gravatar
Ernst Sangen
Omdat er maar 1000 karakters mogelijk zijn. Hierbij deel 2.

Nog een punt dat ik onder de aandacht wil brengen is de captcha. Ik gebruikte Captcha/recaptcha. Bij de overgang naar J5 wordt deze plugin verwijderd. Na enkele dagen liep de mailbox gekoppeld aan het contact formulier vol. Ik heb de captcha - invisible captcha geactiveerd; daarna was de spam weg.

Het document https://docs.joomla.org/Joomla_4.4.x_to_5.x_Planning_and_Upgrade_Step_by_Step zou als eerste een aantal keren gelezen moeten worden.

gr. Ernst

Gravatar
Ernst Sangen
Helaas moet ik afzeggen voor vanavond. Jeroen kennende zal er een presentatie zijn. Ook het verslag van Hans geeft enig inzicht in wat er besproken is.Deze zal ik met belangstelling doornemen.

Ik wil wel nog even mijn ervaringen delen wat betreft het omzetten van 2 sites naar J5.

In eerste instantie liep ik tegen een probleem aan dat de tabel #__menu_types het veld ordering ontbrak. Na een upgrade naar J5 gaf dit een fout melding. Het opnieuw installeren van J4.4 loste dit probleem niet op. Uiteindelijk opgelost via System/database maintenance.

In tweede instantie liep ik op tegen het feit dat de plugin behaviour Backwards Compatiblity niet aanwezig was / niet kon vinden bij deextensions. Ook niet nadat ik J4.4 opnieuw had geïnstalleerd . Via de optie install/discover was deze plugin wel aanwezig.

Daarna was de conversie naar J5 mogelijk.
gr. Ernst

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Details

Categorie
Joomla Gebruikersgroep Eindhoven
Datum
Dinsdag 14 November 2023
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie

Online

  • Organisatoren

  • Maandelijkse uitnodiging