Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content Kan geen gebruiker vinden met ID: 2599 Kan geen gebruiker vinden met ID: 2590
Bericht sluiten

| Door: Martijn Maandag . | Categorie: Blogs.

1e versie van Joomla! 1.6 Nederlands beschikbaar

joomla_transteamIn de afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het uitbrengen van bètareleases van Joomla 1.6 door de internationale Joomla organisatie. Op de achtergrond heeft het Joomla Translation team niet stil gezeten en is er gewerkt aan de Nederlandse vertaling van Joomla 1.6. Iedere nieuwe bèta heeft weer aanvullingen ten opzichte van de vorige release. Vooral wijzigingen van al eerder verwerkte taalstrings zorgen voor veel werk.

We denken niet dat vertaling van Joomla 1.6 nu al 100% is, maar we denken wel dat we een goede basis hebben gelegd (met dank aan Ad Louter voor de eerste controles). We hopen dat onze community een bijdrage wil leveren om de fouten - die er ongetwijfeld nog in zitten - er uit te halen.

Joomla 1.6 Nederlands

We gaan vanaf vandaag na een nieuwe release van Joomla 1.6 (beta of RC) iedere vrijdag in onze downloadsectie een nieuwe vertaling ter beschikking stellen. Van de installatiebestanden, editorbestanden en voorbeelddata zal in de komende tijd ook een vertaling worden aangeboden.

Het taalpakket kan gewoon als extensie geïnstalleerd worden. Denk er aan om bij Taalbeheer ;-) de Nederlandse taal op standaard te zetten. Dit moet voor zowel voor de website als het beheergedeelte worden gedaan (via filter locatie {rechts boven in het scherm}).

Onvolkomenheden die je vindt kun je melden via de bugtracker. Indien je meerdere opmerkingen hebt (bijvoorbeeld een reeks van niet vertaalde strings) dan kan je die ook in het speciale Joomla 1.6 Vertalingen forum board plaatsen van het JoomlaCommunity.nl forum. Ook is daar ruimte om over de vertalingen te discussiëren met elkaar.

Gravatar
ziet er goed bedankt
Gravatar
Solide basis inderdaad, ziet er al goed uit! Mochten we iets tegen komen melden we dat! Hij staat op onze testserver test.gj-r.nl/joomla16 :)

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.