Het JoomlaCommunity documentatie team zorgt voor Nederlandstalige documentatie over Joomla! en veel gebruikte extensies. De documentatie kan je vinden op http://help.joomlacommunity.nl.

Het documentatie team heeft op dit moment alleen nog een teamleider, Marieke, en voor de rest nog geen teamleden. Versterking van dit team is natuurlijk zeer gewenst! :)

Wat zijn je taken als je documentatie teamlid wordt?

Je kunt veel verschillende dingen doen rondom de documentatie:

  • Maken van nieuwe artikelen: Mis je een onderwerp of een uitleg over een bepaald onderwerp op de Help? Meld even dat je ermee aan de slag gaat en ga aan de slag met het maken van het artikel!
  • Controleren: Alle artikelen worden nagekeken nadat ze gemaakt zijn. Kies een artikel uit dat nog gecontroleerd moet worden, en check de spelling, afbeeldingen, links en lay-out. Ook bestaande artikelen moeten wel eens nagelopen, en gecontroleerd worden op verouderde links en informatie.
  • Vertalen: Er is veel Engelstalige Joomla! documentatie te vinden. Zoek een Engelstalig artikel op, en vertaal deze - en voeg al dan niet je eigen inbreng eraan toe. Ook de helpbestanden voor Joomla! 1.5 moeten voor het grootste gedeelte nog vertaald worden. Deze vind je hier terug. De helpbestanden zullen over een tijdje deel uitmaken van een Nederlandstalige helpserver. Dit houdt in dat als je de knop 'Help' op de Joomla! 1.5 backend klikt, je het Nederlandstalige Help artikel van JoomlaCommunity zult zien.

Moet ik alles van Joomla! afweten om in het documentatie team te mogen helpen?

Absoluut niet! Als je de basis vaardigheden van Joomla! een beetje onder de knie hebt, kun je al ontzettend veel doen. Ook kun je bijvoorbeeld de helpbestanden vertalen. Terwijl je vertaalt leer je zo langzamerhand steeds meer functies in Joomla! kennen!

Ik heb zelf een documentatie artikel voor Joomla! gemaakt. Kan dit op help.joomlacommunity.nl komen?

Als je een of meerdere documentatie artikelen hebt gemaakt, en deze graag op JoomlaCommunity wilt terugzien, is dit natuurlijk mogelijk. Je kunt lid worden van het documentatie team, het dan toevoegen, en ook nieuwe artikelen maken, controleren of vertalen.

Als je verder niet in het documentatie team wilt, kun je je artikel mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het artikel zal dan gecontroleerd worden, en geplaatst worden op JoomlaCommunity, desgewenst met een aparte licentie.

Ik wil in het documentatie team!

Dat zou heel mooi zijn :)

Voor meer informatie stuur je een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of stuur je een privébericht naar Marieke.

Ook voor andere vragen en opmerkingen over http://help.joomlacommunity.nl kun je daar terecht.

Reageer

1000 Resterende tekens