Sinds gisteravond kan je gebruikmaken van een nieuwe functie op de documentatie site van JoomlaCommunity: de favoriete pagina's module.

Je kunt nu gemakkelijk je favoriete pagina's opslaan. Dus nooit meer zoeken naar die ene pagina waar je zoveel gebruik van maakt, want je kunt hem nu opslaan en hem keer op keer met 1 muisklik tevoorschijn toveren.

Hiervoor hoef je enkel in te loggen op http://help.joomlacommunity.nl - met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als op de andere sites van JoomlaCommunity - en vervolgens te klikken op het sterretje in de Favoriete pagina's module. De pagina wordt nu toegevoegd aan het lijstje, en deze kan je altijd gemakkelijk bereiken. En natuurlijk kan je ze ook weer verwijderen.

Lees verder voor de uitgebreidere uitleg over het toevoegen van je favoriete pagina's.

Toevoegen van favoriete pagina's

Om gebruik te maken van de favoriete pagina's functie moet je eerst inloggen op http://help.joomlacommunity.nl. Inloggen kan met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als op de andere sites van JoomlaCommunity (home, downloads en forum).

Als je ingelogd bent, zie je nu waarschijnlijk ernaast, in de favoriete pagina's module, de tekst Geen favoriete pagina's staan. Om een favoriete pagina toe te voegen, zoek je als eerste deze pagina op.

Als je op de pagina bent, klik je op het sterretje in de module. De tooltip 'Voeg deze pagina toe aan uw favorieten' zal verschijnen.

Vervolgens krijg je een pop-up te zien waarin je zelf een titel in kunt voeren. Als je dit hebt gedaan klik je op Ok, en zul je de zojuist toegevoegde favoriete pagina zien verschijnen in de favoriete pagina's module.

Door op de zojuist aangemaakte favoriete pagina te klikken, zal je op deze pagina terecht komen. Op deze manier kun je zoveel favorieten toevoegen als je maar wilt.

Verwijderen van favoriete pagina's

Het kan natuurlijk voorkomen dat je per ongeluk een verkeerde pagina hebt toegevoegd, of dat je een pagina wilt verwijderen uit je favoriete pagina's, die je niet meer nodig hebt.

Gelukkig kan dit gemakkelijk. Log hiervoor eerst in op http://help.joomlacommunity.nl (voorzover je dat al niet was). Sleep nu de favoriete pagina welke je wilt verwijderen naar het prullenbakje, welke naast het sterretje staat. De pagina is nu verwijderd uit het lijstje.

Dat wil ik ook op mijn site!

Als je deze module ook op je eigen site wilt hebben, kun je hem hier downloaden. Installeer ook de bijbehorende plugin om hem werkend te krijgen.

Binnenkort vind je de vertaling van deze module terug in onze downloadsectie!

 

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Arjan Menger
Leuke en vooral ook erg nuttige toevoeging! Natuurlijk ook een goede uitleg Marieke!
0

Reageer

1000 Resterende tekens