Het toezien op de gang van zaken op het forum wordt gedaan door het Moderatoren team.

Jammer genoeg wordt een moderator vaak gezien als een politieagent. Wij zouden graag zien dat een moderator gezien wordt als een soort verkeersregelaar. Net als in het verkeer gelden er ook het forum ook regels waar we ons aan moeten houden. Zouden er geen verkeersregels meer zijn dan word het een grote chaos op de weg en datzelfde geldt dus ook voor het forum.

Als iedereen even rustig de tijd neemt om de Forumregels en Richtlijnen te lezen en deze in acht probeert te nemen dan hebben de moderatoren het ook gemakkelijk. Weet je niet waar je een vraag moet stellen kun je altijd even advies vragen aan 1 van de moderatoren.

De mensen die al even op het forum hebben gekeken zullen misschien al wel gezien hebben dat er wat kleine vernieuwingen zijn.

Prefix

prefixBij het plaatsen van een topic kan er gekozen worden voor een prefix. We hebben de volgende prefixen toegevoegd:

  • Vraag
  • Probleem
  • Tip
  • Opgelost
  • Afgehandeld

Wij hebben ervaren dat als een forum veel berichten bevat het steeds moeilijker wordt om een antwoord te vinden. Wij hopen dat door het toevoegen van deze prefixen het forum een stuk overzichtelijker blijft.

De laatste 2 worden ingesteld door de moderatoren om een vraag te sluiten.

Als een topic op "Opgelost" of "Afgehandeld" staat is het niet verstandig om hier een reactie in te plaatsen met een nieuwe vraag. Het is op dat moment beter om een nieuwe vraag te stellen in een nieuw topic met een verwijzing naar het topic dat al is afgehandeld of is opgelost.

Bedank systeem

Op het forum kan gebruik worden gemaakt van een bedankfunctie. Hiermee kun je forumbezoekers bedanken voor een post met nuttige informatie of bedanken voor het aandragen van een oplossing voor een probleem die je hebt.

Rechts onderin elk bericht zie je 3 knoppen staan. De linker van de 3 is de bedankknop.

Op het moment dat er 1 persoon een bedankje heeft geplaats voor een bericht komt er een extra vakje onder het bericht te staan waarin de naam van de bedanker komt te staan.

Het aantal bedankjes dat iemand gegeven heeft of ontvangen heeft komt onder de gebruikers informatie te staan.

bedank

En tot slot willen we besluiten met:
Een moderator is in principe ook maar een gewone forumbezoeker. Alleen verricht deze een paar extra taken.

Reageer

1000 Resterende tekens