Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Sander Potjer. | Categorie: Blogs.

JoomlaCommunity.eu wordt JoomlaCommunity.nl en een nieuwe site

Het zal even wennen zijn, maar JoomlaCommunity.nl is helemaal vernieuwd en we zijn verhuisd naar JoomlaCommunity.nl! De oude site stamde uit 2008 en draaide zelfs nog op Joomla! 1.5....  dus hard aan vervanging toe! In de afgelopen maanden is er door vele vrijwilligers gewerkt aan een nieuwe website voor de Nederlandse community. We hebben de vernieuwing van de site aangegrepen om veel wijzigingen aan de opbouw van de site door te voeren. We zetten ze voor je op een rijtje:

JoomlaCommunity.nl -> JoomlaCommunity.nl

We zijn ooit begonnen op het domein JoomlaCommunity.nl omdat we deze in ons bezit hadden. Toch merken we dat de site met een .eu domein minder goed gevonden wordt in Nederland en België dan een .nl domein. René Kreijveld had het JoomlaCommunity.nl domein in bezit en heeft deze aan Stichting Sympathy aangeboden. Vanaf nu is de community dus te vinden op JoomlaCommunity.nl. Dank René!

Nieuw uiterlijk & logo

Zoals je kunt zien is het uiterlijk van de site flink op de schop gegaan. We hebben getracht een duidelijkere structuur aan te brengen met meer rust, ruimte en een betere leesbaarheid. Uiteraard is de site nu ook responsive, dus geschikt voor mobieltjes en tablets. En niet te missen: een nieuw logo!

Van vier installaties naar één

We hebben drie Joomla! installaties (nieuws, downloads en documentatie) en een vBulletin installatie teruggebracht naar één enkele Joomla! installatie. Dit is qua onderhoud veel beter te beheren en we hoeven niet langer accounts en data te synchroniseren tussen vier websites. 

Forum van vBulletin naar EasyDiscuss

Toen JoomlaCommunity.nl van start ging was er nog geen goede en stabiele forum-extensie voor Joomla! beschikbaar. We hebben daarom gekozen om van vBulletin gebruik te maken, een specifiek forum systeem. Inmiddels zijn er voor Joomla! prima oplossingen te vinden en we denken dat we met EasyDiscuss voor het forum vooruit kunnen. Dank aan StackIdeas voor het doneren van deze extensie aan ons! Het oude forum blijft nog even als archief beschikbaar op forum.joomlacommunity.nl maar zal gaan verdwijnen.

Downloads vernieuwd

De downloads hebben we vernieuwd. Waar we vroeger nog aparte Nederlandse versies van Joomla! en extensies maakte zullen we dat niet langer meer doen. Het was erg bewerkelijk en inmiddels is het ook niet meer nodig. Losse taalpakketten en taalbestanden worden direct via extensies en vanuit de Joomla! backend zelf aangeboden. De downloads die we nu aanbieden komen direct van de officiële Joomla! downloads site.

Documentatie vernieuwd

Voor de documentatie hebben we ook voor een nieuwe opzet gekozen. Tegenwoordig vertalen we Joomla!-documentatie in het Nederlands direct op de officiële Joomla! documentatie website. Op onze site zullen richten we ons op het op weg helpen van nieuwe Joomla! gebruikers bij het bouwen van een eerste Joomla!-site en het aanbieden van een overzicht van de Nederlandstalige officiële documentatie.

Vernieuwde homepage opzet

Waar de oude homepage direct met het laatste nieuws begon hebben we er voor gekozen om op de nieuwe homepage ook aandacht te besteden aan wat Joomla! nu eigenlijk is. Op deze manier willen we ook mensen die Joomla! nog niet kennen verwelkomen. 

Complete Joomla!-agenda

De vele bijeenkomsten van Joomla! Gebruikersgroepen en andere evenementen die in Nederland en België plaatsvinden hebben we een aparte plek gegeven op de site. In de Joomla!-agenda zul je altijd een volledig overzicht vinden van alle bijeenkomsten, training, workshops en evenementen die er rond Joomla! plaatsvinden.

Heel veel dank!!!

In de afgelopen maanden hebben Anja de Crom, Anne Klapwijk, Bianca Crown, Edith van Leeuwen, Erik van Doorne, Hans Kuijpers, Hans van der Meer, Jisse Reitsma, Lara Bettelheim, Marco Richter, Marijke Stuivenberg, Martijn Maandag, Michiel Verhoef, Nico van Leeuwen, Niels van der Veer, Patrick Smits, Peter Martin, Remco Janssen, Rene Kreijveld, Robert Kronshorst, Ruud van Zuidam, Sander Potjer, Thom Hiemstra en Wilco Alsemgeest allemaal bijgedragen aan de realisatie van deze nieuwe website. Heel veel dank daarvoor!!!!

Ook willen we graag Byte bedanken voor het sponsoren van de Joomla!-hosting en ACL Manager, RSJoomla! en StackIdeas voor het sponsoren van hun extensies. Een compleet overzicht van de gebruikte extensies staat op de "Met dank aan" pagina.

Feedback? Ideeën? Bugs?

Uiteraard gaan grote vernieuwingen niet zonder slag of stoot. Goede kans dat je nog een bug tegenkomt. Ook hebben we zelf nog veel plannen voor verdere verbetering van de website waar de komende maanden aan zullen werken. Maar wellicht heb jij ook nog wel interessante feedback of ideëen voor de JoomlaCommunity website! De website staat op GitHub, dus je bent van harte welkom om daar bij te dragen en je ideeën of bugs te melden: https://github.com/stichtingsympathy/joomlacommunity.nl/issues. Geen GitHub account? Dan kan je ook reageren via het forumtopic over de vernieuwing van de site.

JoomlaCommunity.nl site van 2008-2016:

joomlacommunity 2008 2016

Tot op de nieuwjaarsborrel op zaterdag 14 januari

Proost met ons op het nieuwe jaar en de nieuwe JoomlaCommunity.nl site op zaterdag 14 januari om 16:00 uur in Utrecht tijdens de nieuwjaarsborrel van Stichting Sympathy. Je bent van harte welkom! Graag hier even aanmelden.

Gravatar
Anja Hage
Een hele klus, maar het resultaat mag er zeker zijn. Echt mooi geworden! smile
Gravatar
Ziet er mooi en gelikt uit , goed gedaan!
Gravatar
Gefeliciteerd met dit uitstekende resultaat!
Gravatar
Roy Haanen
Mooie nieuwe website hoor, heel gaaf logo ook btw!

Mocht er interesse zijn om de social sharing buttons van AMPZ (https://www.roosterz.nl/joomla-extensions/ampz) te gebruiken op de nieuwe website wil ik deze met alle plezier 'doneren' aan de website.

Keep up the good work!

Gravatar
Bianca
Een mooi staaltje teamwerk, trots op
Gravatar
renem
Site is zo weer representatieve r voor wat er allemaal mogelijk is met Joomla! prima gedaan.
Gravatar
jwr
Mooi geworden. Minder kleurwisselinge n.
Congrats.
heft wederom glas (rechtsvoor op de foto :>)

Gravatar
Maurice
Geweldig gedaan!
Gravatar
Hans van der Meer
En als ik het mag zeggen, het is een mooie nieuwe website geworden! lol

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.