nieuwjaarsborrel-2012Afgelopen zaterdag was er in Utrecht een Nieuwjaarsborrel georganiseerd door het bestuur van de Stichting Sympathy, die het gebruik van Joomla in Nederland en België promoot.

Bij binnenkomst is er een aparte tafel waaraan de organisatie van de Joomla!dagen bezig is met de organisatie van die dagen in 2012. Aan de bar zitten de eerste gasten al te wachten. Wat altijd blijkt: ‘degenen die van ver moeten komen, zijn het eerst aanwezig’ blijkt ook hier: de gebruikersgroep Heerenveen is al snel heel goed vertegenwoordigd.

Gelukkig ben ik niet de enige niet-Joomla-fanaat. Ondertussen hebben partners, zoals ik, ook ontdekt hoe gezellig het is op zo'n bijeenkomst.

Wat me opvalt, is dat er relatief veel vrouwen aanwezig zijn. Twee van de vijf aanwezige bestuursleden van de stichting zijn vrouw en van de circa dertig aanwezige mensen zijn dat er tien. In de organisatie van de Joomla!dagen zitten ook twee vrouwen. Dit ondanks het feit dat de automatisering toch nog steeds een groot mannenbolwerk is.

Leuk is te zien hoe mensen nieuwe mensen leren kennen. Iedereen die binnenkomt, kent al wel iemand en wordt vervolgens opgenomen in een groepje druk pratende mensen. En het gaat lang niet altijd over Joomla!

Geweldig hoe mensen die elkaar alleen maar via internet kennen op zo'n borrel elkaar beter leren kennen. ‘O, jij bent die man van dat schip’, hoor ik zeggen. ‘Ja’, zegt Klipper en begint zich dan voor te stellen onder zijn echte naam. Zo krijg je soms uitleg over het hoe en waarom van een naam op het forum of het verhaal achter de Avatar.

Een mooi initiatief deze borrel en zeker voor herhaling vatbaar!

Lia Post is getrouwd met een Joomla-fanaat. Ze kent Joomla alleen door de enthousiaste verhalen van haar man en als eindgebruiker van de site www.reisverslagen.net, waar zij verslagen in woord en beeld van haar wereldreizen inbrengt.

Heb jij net als Lia zelf een artikel geschreven dat je graag met andere Joomla gebruikers wilt delen? Neem dan contact met ons op.

2 reacties

EasyDiscuss Avatar
digibi
Wat een mooi verslag Lia. Het geeft precies weer wat ik er aan beleefde. En ook leuk kennis met je te maken en te ontdekken dat ik met jou nog een wat andere hobby dan Joomla! deel.
0
EasyDiscuss Avatar
Marco Richter
Thanks voor het mooie verslag! Het was inderdaad een geslaagde middag/avond!
0

Reageer

1000 Resterende tekens