We waren al vroeg onderweg vrijdag 12 Juli voor de Joomla Community Pizza Bugs and Fun in Eindhoven, en hebben voor een deel samen met Marijke Stuivenberg de lange reis uit het hoge noorden gemaakt.

In Eindhoven werden we ontvangen door Josien Verreijt en de Mensen van Seats2meet Eindhoven.

seats2meat

Seats2meet Eindhoven gevestigd in de oude Philips apparatenfabriek noemt zich een ontmoetingsplaats voor moderne kennis-nomaden, ze verzorgen vergaderruimtes en werkplekken voor o.a. ZZP'ers en flexwerkers. Een geweldig initiatief met enthousiaste en bevlogen mensen, het is eigenlijke open source werkruimte, met niet de winst maar meer de community als eerste insteek.

 

En dat bleek ook wel, Seats2meet stelde een geweldige ruimte beschikbaar aan Joomlacommunity voor het Pizza Bugs en Fun evenement.

De vergaderruimte had WIFI en een beamer en er was gratis koffie en thee, Stichting Sympathy (Joomlacommunity) sponsorde als klap op de vuurpijl voor de deelnemers ook nog eens een heerlijke lunch (met Pizza).

instructie

Nadat tegen 10:30 de meeste deelnemers waren binnengestroomd, begon de PBF met een inleiding van de organisatoren Josien, Marijke, Peter en Roland.

Waarna Marijke en Roland voor iedereen een spoedcursus Joomla Bug Tracker en hoe gebruik ik GIT gaven, zodat iedereen, ook de minder ervaren deelnemers, aan de slag kunnen met het testen en oplossen van bugs.

Het evenement stond niet op zich zelf, ook in andere landen over de hele wereld waren teams druk bezig, o.a. In Denemarken, Engeland, Bulgarije, India en de US werd ook hard gewerkt om de bug tracker op te schonen en zoveel mogelijk kleine v(f)outen en vergissingen op te lossen.

drukbezig

Het is ons in Eindhoven gelukt heel veel bugs te testen en zelfs enkele tientallen bugs op te lossen. Het was een geweldig event.

Ter afsluiting zijn we gezamenlijk op het Philips terrein in restaurant het oude ketelhuis heerlijke Pizza gaan eten.

We hopen er de volgende keer, gewapend met meer kennis en evenveel enthousiasme weer bij te zijn.

Joomlacommunity wil graag Seats2meet Strijp-S bedanken voor de gastvrije ontvangst en het sponsoren van het event, daarnaast Josien, Marijke, Peter en Roland bedankt voor de voorbereiding en ondersteuning tijdens het event.

Aan de hand van de uiteenzetting van Roland en Marijke tijdends de PBF is een handleiding testen gemaakt. Hierin wordt uiteengezet hoe je een eigen testomgeving kunt opzetten en daarmee Joomla kunt testen.

 

Op vrijdag 11 juli 2014 is er een nieuwe Pizza, Bugs & Fun!

Kom je ook? Geef je dan hier op:
http://www.joomlacommunity.nl/joomla-gebruikersgroepen/alle-bijeenkomsten/details/454-pizzas-bugs-a-fun.html

3 reacties

EasyDiscuss Avatar
Hans van der Meer
Leuk verslag om te lezen en mooi om te zien dat er een goed resultaat aan de bugs and fun is gekomen. :-)
0
EasyDiscuss Avatar
Meta Kruijs
Voor herhaling vatbaar! Leuk verslag, Ruud.
0
EasyDiscuss Avatar
slibbe
Erg leuke dag. Wanneer gaan we weer?
0

Reageer

1000 Resterende tekens