Joomla! is een project dat ruim 3 jaar geleden ontstaan is na een opsplitsing (fork) van developers binnen het Mambo project. Een soortgelijke situatie is nu ontstaan binnen DutchJoomla.org waarbij een groot aantal teamleden heeft besloten om een andere weg in te slaan en een geheel nieuwe community op te bouwen voor de Nederlandstalige Joomla!-gebruikers.

Daarnaast heeft een aantal oud-teamleden besloten om ook in dit project te stappen en we hopen hiermee een duidelijk platform voor de Nederlandstalige Joomla! gebruikers op te kunnen bouwen.

De aanzet voor deze opsplitsing is dat we het niet eens zijn dat het beheer van DutchJoomla onder één persoon valt. We vinden dit voor een dusdanig grote community onverantwoord. In het verleden is er meerdere malen aanzet gegeven tot verandering van deze situatie, dit is helaas keer op keer op niets uitgelopen. Dit heeft ons doen besluiten gezamenlijk actie te ondernemen.

Dit heeft geresulteerd in deze nieuwe JoomlaCommunity website. Geheel door en voor de Nederlandse Joomla Community. Het team bestaat uit een groep enthousiaste Joomla gebruikers welke met volle overgave werken aan de verschillende onderdelen van deze site. Zo vind je de nieuwste vertalingen van Joomla en diverse extensies op downloads.joomlacommunity.nl, een uitgebreide nieuwe documentatiesectie op help.joomlacommunity.nl en een enthousiast forum team wat klaar staat om je op weg te helpen in de Joomla wereld op forum.joomlacommunity.nl.

De komende dagen zullen we de nieuwe onderdelen uitlichten in diverse berichten. Kijk alvast rond op www.joomlacommunity.nl, we zijn benieuwd naar je reactie!

Het JoomlaCommunity team: CyberJaap, Foggo, Jeremy, Jussie, MaartenVt, Marieke, Marijke, r2gnl, Rutger, Sander, Sandero, Spirit, tigi, Tonslag, twin2daddy en Willy59

11 reacties

EasyDiscuss Avatar
anne
Hoi allemaal,<br />Ik heb op DJ ook al gereageerd en ik vind het erg 'To boldly go where no ... we shall go' oftewel erg moedig.<br />Ik begrijp dat er nu op DJ een leegte valt? of niet??
0
EasyDiscuss Avatar
Sander Potjer
Hallo Anne, de teamleden welke allemaal onder bovenstaand bericht staan zullen allen hun activiteiten op JoomlaCommunity voortzetten.
0
EasyDiscuss Avatar
Willebil
Hoewel dit geen project fork is, is het toch wel een community fork. De problemen binnen Dutchjoomla waren al langer bekend, en de stap zetten is dan ook dapper. Ik wens jullie alle succes toe met het opzetten van deze nieuwe site.
0
EasyDiscuss Avatar
Marijke Stuivenberg
Dankjewel Wilco! Heel erg fijn dat je achter ons intiatief staat :-)
0
EasyDiscuss Avatar
xqlusive
Wel, ik ben niet zo into de Teamleden en had hier geen lucht van. Als actief forum lid van DJ kwam het mailtje wel even raar op mijn dak en ik denk dat velen dat ook zo ondervinden.<br /><br />Grootste probleem is informatie van 2 locaties weg moeten halen. Ik hoop dat JC snel veel informatie opbouwt, opdat we niet continu naar 2 locaties moeten.<br /><br />Verder sta ik wel geheel achter de overstap en het lijkt hier goed vertoefen.<br /><br />Succes.
0
EasyDiscuss Avatar
vondeken
Succes, het moest er een keer van komen blijkbaar. DJ zal wellicht gaan ervaren wat het is om zonder community verder te moeten. De resources drogen op, de adverteerders stappen over, etc. Je blijft met lege handen achter. En daar heb je het dan zelf naar gemaakt. Niet meer dan even onhandig voor bestaande DJ gebruikers hoop ik: opnieuw aanmelden en even wennen aan de nieuwe naam.<br /><br />Drie vragen daaromtrent:<br />Heeft de nieuwe community wel de beschikking over de historische kennisbank van DJ?<br />Hoe gaat de nieuwe community herhaling van een dergelijke situatie voorkomen dat een eenling een jaar lang een andere koers kan varen dan algemeen aanvaard?<br />Hoe zit het met de financieele huishouding van DJ? Is er al resultatenreken ing van de inkomsten versus uitgaven? Het betreft communitygeld namelijk, dus openheid van keuzes daarin is op zijn plaats.<br /><br />Groet, Henk
0
EasyDiscuss Avatar
robertkloek
Succes met deze nieuwe community. Hoop dat hier ook weer een schat aan informatie en hulp zal ontstaan. Aan de andere kant toch ook wel lachwekkend om te lezen ``..onverantwoord..'' Alsof we midden in een IT bedrijf zitten en waar beheer van 1 persoon kritische gevolgen heeft. Het is en blijft toch een hobby-site? En als het dan een keer plat ligt heeft dit geen financiele of andere gevolgen. Of...?<br />Nogmaals succes gewenst!
0
EasyDiscuss Avatar
René Kreijveld
Succes met deze nieuwe community!
0
EasyDiscuss Avatar
mrs.black
Ik hoop dat JoomlaCommunity het succes van DutchJoomla zal evenaren en dan zelfs zal overstijgen. <br />Ik hoop ook dat deze site dé plek wordt waar alles nederlands Joomla! te vinden is, zodat je niet langer op allerlei sites hoeft te zijn. Dus alle nederlandse taalbestanden, ook voor de grootste extensies, al het nieuws, dus nederlands en buitenlands joomla nieuws en een goed forum waar iedereen de hulp kan vinden die ze nodig hebben.<br /><br />Succes met jullie site, het klinkt als een goed idee dat jullie opgestapt zijn, sterkte, ciao!
0
EasyDiscuss Avatar
robbie
Ik ben benieuwd hoe jullie eea gaan organiseren, want vooralsnog zie ik weinig structuur terugkomen waarvan ik zeg wauw, dit gaat een stuk beter worden als DJ :o!<br /><br />Ik blijf nog even rustig de berichtgeving volgen.. :-)
0
EasyDiscuss Avatar
Marco Richter
Robbie,<br /><br />Het grootste verschil en het belangrijkste verschil is dat we het op teamniveau hebben veranderd. JC is NIET afhankelijk van één persoon, we werken samen (ipv elkaar tegenwerken).<br /><br />En als het op teamniveau, dus achter de schermen goed gaat dan werkt dit ook positief op de leden.<br /><br />Daarnaast is de help/docusectie een stuk duidelijker en mooier geworden. Mi een paar grote voordelen.
0

Reageer

1000 Resterende tekens