| Door: Johan van der Velde. | Categorie: Algemeen.

Boek review: Basiscursus voor Joomla! 3 Herziene Editie

basiscursus joomla 3 herziene editieSchrijver boek: Eric Tiggeler

Doel aanschaf boek

Het doel waarom ik dit boek aangeschaft heb is vanwege een Basiscursus die ik voor Joomla! ga verzorgen. Het boek moet aanvulling zijn op de Basis cursus die ik ga geven. De cursisten kunnen dit boek bestellen.

Reden waarom ik voor dit boek gekozen heb

Tijdens de Nederlandse Joomladagen in maart dit jaar, heb ik een presentatie over tags bijgewoond, die door Eric Tiggeler werd gegeven. Het viel mij toen op dat hij op een heldere manier uitleg heeft gegeven over de functie en het gebruik van tags in Joomla 3.x. Naast dit boek heb ik ook het boek: Tips en Tools Joomla! 3 aangeschaft. Ook hiervoor heb ik een Boek review geschreven.

Inhoud boek

Na een korte introductie en de installatie van Joomla wordt er al snel een basis gemaakt voor een oefenwebsite aan de hand van de voorbeelddata die in Joomla mee geïnstalleerd wordt. Je leert de basis voor het installeren van een Joomla site kennen. De beheeromgeving wordt beschreven en daarna wordt er ingegaan op een goede indeling voor een website, zoals het maken van categorieën of het werken met tags. Hoe maak je artikelen, een homepage, menu's en hyperlinks aan. Hoe kan ik de site uitbreiden en meer mogelijkheden bieden voor mijn bezoekers. Tot slot het gebruikers- en template beheer, de site beveiligen en je website vindbaar maken, je wil immers toch bezoekers op je website hebben.

Wat vind ik van het boek

Het boek is geschikt voor starters zonder enige kennis van Joomla. De uitleg is helder en de teksten zijn uitgebreid om zo de juiste kennis op te kunnen doen van Joomla. De meer ervaren Joomla gebruiker zal zeker nog iets aan dit boek hebben, dit omdat er veel specifiek nieuwe mogelijkheden van Joomla 3 aan bod komen. Kortom een boek dat zijn geld zeer zeker waard is en waarmee zowel de startende en de ervaren Joomla website maker snel mee uit de voeten komt.

Win een exemplaar van Basiscursus voor Joomla! 3 Herziene Editie!

JoomlaCommunity mag namens de auteur Eric Tiggeler 3 exemplaren van het boek verloten. Wil jij dit boek graag winnen? 

Beantwoord drie vragen over Joomla 3

Is het antwoord op de volgende vragen A of B? Stuur het antwoord voor 27 oktober naar [email protected] en je maakt kans op het boek Basiscursus Joomla 3 Herziene Editie.

1. Joomla 3 is responsive. Wat betekent dat?

A. De site reageert sneller door het verbeterde cachegeheugen.
B. De lay-out past zich automatisch aan aan verschillende schermen, van smartphone tot desktop.

2. Wat is het doel van de nieuwe knop 'Versies'?

A. Je kunt teruggaan naar een oudere versie van Joomla.
B. Je kunt eerder opgeslagen versies van artikelen terughalen.

3. Wat is de functie van de nieuwe functie Tags?

A. Door op tags te klikken, kunnen bezoekers alle artikelen zien met dezelfde tag.
B. Je kunt door tags toe te voegen extra informatie opnemen voor zoekmachines.

Update 28 oktober: de winnaars van de exemplaren zijn Joke Dekker, Wilbert Smits en Martijn Bokhorst, gefeliciteerd! Bekijk de uitslag van de loting.

 

{loadposition johanvdvelde}

Heb jij net als Johan zelf een artikel geschreven dat je graag met andere Joomla gebruikers wilt delen? Neem dan contact met ons op.