| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

"Contentmanagementsystemen: Joomla vs Pluck"

In het PC Active magazine (website draait ook op Joomla) van deze maand staat onder deze titel een 4 pagina tellend artikel. In het artikel worden de mogelijkheden van Joomla en Pluck vergeleken, een lichtgewicht-cms. In de algemene inleiding gaat de auteur Filip Vervloesem in op het voordeel van een CMS ten opzichte van statische html pagina's. Hierbij wordt wel de indruk gewekt dat Joomla al een geavanceerd ACL (gebruikersrechtenbeheer) kent, echter staat dit in de planning voor Joomla 1.6.

Verder worden de grootste verschillen tussen Joomla en Pluck toegelicht; Joomla kent een hogere leercurve, maar wel meer mogelijkheden, daartegenover staat dat Pluck geen database nodig heeft waardoor de installatie eenvoudiger is.

pc-active-225

Na de inleiding worden beide CMS systemen belicht waarbij er naar de installatie en de basis mogelijkheden wordt gekeken.

Uiteindelijk is de conclusie dat Joomla een absolute aanrader blijft voor (middel)grote websites met regelmatige updates en dynamische inhoud. Ook voor kleinere websites is Joomla te gebruiken, al is het de vraag of dat de moeite waard is. Pluck is gemakkelijker te installeren en eenvoudiger te gebruiken, maar heeft daardoor heel wat beperkingen.

PC Active nummer 225 ligt momenteel in de winkels.