| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Geen winnaar bij SWSX Ultimate Showdown of CMS

sxsw09Begin deze maand berichtte we al over de “Ultimate Showdown of Content Management System Destiny”. Drie teams van ontwikkelaars van Drupal, Joomla! en WordPress gingen de competitie met elkaar aan door het bouwen van dezelfde website in ieders favoriete CMS.

Dat resulteerde in drie websites; Drupal SXSW website, Joomla! SXSWwebsite, Wordpress SXSW website. Inmiddels is het evenement achter de rug waarbij één CMS als winnaar zou worden gekozen. Na uitleg van de teams hoe ze te werk zijn gegaan werden, in een volle zaal met developers en CMS aanhangers, de resultaten van de evaluatie van de drie websites bekend gemaakt. Dat resulteerde in het volgende overzicht:

Drupal Joomla! WordPress
Aantal uren
79.25 57.25 90.5
Uren besteed aan frontend 21.75 15 36.5
HTML Validatie Nee (8 fouten) Ja Nee (8 fouten)
CSS Validatie Nee (7 fouten) Nee (1 fouten) Nee (21 fouten)
Gewicht pagina 180K 140K 154K
Aantal eigen lijnen PHP/JS code 220 30 1.808


De validatie fouten waren niet groot, maar o.a. het Drupal team heeft een aantal patches kunnen maken ter verbetering van het Drupal project.

Na de evaluatie van de sites was het aan het publiek om te stemmen. Het bleek erg lastig een winnaar aan te wijzen en uiteindelijk is er besloten om alle drie van de open source Content Management Systemen tot winnaar uit te roepen. Het was duidelijk dat de competitie heeft bijgedragen aan het motiveren van de community's om samen een team te vormen en een website te bouwen voor een non-profit organisatie.

Elk team zal er voor zorgen dat de website beschikbaar komt voor ieder die er mee wilt werken. De teams van Joomla! en WordPress hebben inmiddels zelfs help videos gemaakt over de website. De Joomla! videos zijn op Vimeo te bekijken.