| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Gelukkige 8ste verjaardag Joomla!

joomla-8-jaar

In 2005 besloot een groep van software-ontwikkelaars en gebruikers uit de hele wereld met elkaar een grote stap te nemen en het heft in eigen handen te nemen. 

Dat resulteerde in de geboorte van een nieuwe software-project, waarvan de naam bekend werd gemaakt op 1 september: Joomla!

Afhankelijk van je tijdzone werd uiteindelijk op 15, 16 of 17 september Joomla! 1.0.0 aangekondigd en vrijgegeven:

---------------- 1.0.0 Released -- [17-Sep-2005 00:30 UTC] ------------------

In de loop der jaren is de Joomla! community gegroeid tot waar we nu zijn:

Bedankt

Grote dank gaat uit naar de honderden vrijwilligers in allerlei teams. Van forum moderators, tot Joomla! Bug Squad leden, UX Team, documentatie, Marketing & PR, Social Media, Trademark, evenementen, en de duizenden meer die betrokken zijn via hun lokale Joomla Gebruikersgroepen (JUG), vertaalteams, forums en JoomlaDagen evenementen.

Joomla! zou er vandaag de dag niet zijn geweest zonder de continue en enthousiaste steun van onze wereldwijde gemeenschap, en voor de vrije en open source code waarop het CMS en het Framework op is gebouwd.

Vier het mee!

We nodigen je uit om de 8e verjaardag van de eerste release van het Joomla CMS mee te vieren! Bijvoorbeeld tijdens je volgende Joomla Gebruikersgroepbijeenkomst of door deel te nemen aan een van de Software Freedom Day events op zaterdag 21 september. Daar kan je samen met anderen de vrijheid van software vieren met anderen uit de vrije en open source software gemeenschap (FOSS).

Dit artikel is een vertaling van het artikel "Happy 8th anniversary Joomla!" door Jacques Rentzke.