| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

GSoC: Front-end editing

De Google Summer of Code voor 2009 zit er weer op. Ook dit jaar zijn er weer leuke projecten voor Joomla uit voortgekomen. De komende dagen zullen we een aantal van deze projecten belichten.

ankitVandaag het project van Ankit Ahuja. Deze 20 jarige student uit New Delhi, India heeft gewerkt aan het front-end editing project. Elke Joomla gebruiker kent het probleem, een artikel is vanuit de voorzijde van je website aan te passen, als je echter een module titel wilt aanpassen is dat niet mogelijk en moet dat via de backend gebeuren. Dit maakt het eenvoudig onderhouden van de website soms lastig. Ankit komt echter met een geweldige oplossing hiervoor, welke verder gaat dan alleen het aanpassen van module titels. Het aanpassen van menu items, module titels, inhoud en instellingen gaat in een handomdraai. Je kunt zelfs de module volgorde met drag & drop aanpassen!

In onderstaande webinar laat Ankit een demonstratie zien en geeft hij achtergrond informatie. Zo geeft hij aan dat hij werkt aan een patch voor Joomla 1.6 zodat we deze functionaliteit hopelijk in de Joomla 1.6 core terug kunnen vinden.

vergroten Klik op vergoten om de video op volledige schermweergave af te spelen.

Bekijk alle blogs op de project pagina op Joomla.org
Download: //joomlacode.org/gf/project/frediting/
Volg Ankit Ahuja op Twitter //twitter.com/ahujaankit