De Google Summer of Code voor 2009 zit er weer op. Ook dit jaar zijn er weer leuke projecten voor Joomla uit voortgekomen. De komende dagen zullen we een aantal van deze projecten belichten.

andreaAndrea Tarr doet momenteel een tweede master aan de Marlboro College Graduate School in Brattleboro, Vermont naast haar IT consulting met Tarr Consulting. Het project van Andrea bestaat uit het maken van een toegankelijke administrator template voor Joomla 1.6. Voor Joomla 1.5 zijn er grote verbeteringen doorgevoerd op dit gebied voor de frontend, het is belangrijk dat dit in Joomla 1.6 voor de backend gebeurd. Het belangrijkste doel is de backend te laten voldoen aan de webstandaarden voor de toegankelijkheid.

In de laatste update van haar project geeft Andrea aan dat er al enkele aanpassingen zijn doorgevoerd in de trunk van Joomla 1.6 welke groot effect kunnen hebben. De aanpassingen zorgen ervoor dat template bouwers beter kunnen inspelen op de toegankelijkheid van de backend.

Naast de aanpassingen in de core heeft Andrea een apart administrator template gemaakt genaam 'Hathor'. Deze template kent twee varianten waarvan een met groot contrast is. De variant met hoog contrast maakt gebruik van een css bestand waarin alle kleuren gedefineerd zijn, zo kun je deze eenvoudig naar wens aanpassen. Daarnaast is het submenu veranderd in tabbladen. De indeling moet voor minder muisbewegingen zorgen.

Bekijk onderstaande webinar van Andrea voor alle informatie over dit project. Andrea heeft al aangegeven met het project verder te gaan met als doel een zo toegankelijk mogelijke administrator template te maken.

vergroten Klik op vergoten om de video op volledige schermweergave af te spelen.

Bekijk alle blogs op de project pagina op Joomla.org
Download: http://joomlacode.org/gf/project/hathor/
Volg Andrea Tarr op Twitter http://twitter.com/Sueter

Reageer

1000 Resterende tekens