| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

GSoC: werkkopie van je Joomla! live site

De Google Summer of Code voor 2009 zit er weer op. Ook dit jaar zijn er weer leuke projecten voor Joomla uit voortgekomen. De komende dagen zullen we een aantal van deze projecten belichten.

edvard

Edvard Ananyan is 20 jaar en studeert Technische Wiskunde en Natuurkunde aan de Yerevan State University in Armenië. We kennen hem op het gebied van Joomla al van de extensies Jumi en GTranslate.

Het project van Edvard bestaat uit ontwikkelen van een extensie die het mogelijk maakt eenvoudig een kopie van een live site te maken voor ontwikkel en test doeleinden. Vaak werken administrators op hun live website, dit brengt een zeker risico met zich mee waardoor een site niet meer kan werken. Op een werkkopie kun je de aanpassingen maken en als na testen blijkt dat alles in orde is kun je het in een keer toepassen op je live website.

In onderstaande webinar laat Edvard zien dat hij een erg goede extensie heeft weten te ontwikkelen die het opzetten en werken met een werkkopie eenvoudig maakt. Na het maken van de aanpassingen kun je deze laten samenvoegen in een patch waarna je die in een keer toepast op de live site. Een zeer bruikbare extensie voor sites die zich geen downtime kunnen veroorloven en alles eerst goed getest moet worden.

vergroten Klik op vergoten om de video op volledige schermweergave af te spelen.

Bekijk alle blogs op de project pagina op Joomla.org
Download: //code.google.com/p/jwcp/
Volg Edvard Ananyan op Twitter //twitter.com/edo888