Het Joomla Certificeringsteam heeft je nodig!

Lees hier het originele artikel van Robert Wilson.

2014 was een prachtig jaar voor het Joomla! Certification (certificering) Project. In het afgelopen jaar hebben we teamleiders en teamleden gevonden vanuit de hele wereld, een succesvolle pilot gedraaid op de Joomla! World Conference 2014, serieuze discussies gevoerd met de Joomla community en zijn we dichter bij een levensvatbare, professionele certificering voor Joomla! Administrators gekomen dan ooit.

We hebben ook geleerd hoe we sommige dingen niet moeten doen. Door onze misstappen en mislukkingen worden we langzamerhand een nuttige toevoeging aan de community, en zijn we gegroeid als team. We willen dan ook iedereen van harte bedanken die een bijdrage, hoe klein ook, heeft geleverd aan waar wij nu staan met het Certification Project. Maar we zijn er nog niet! We hebben behoefte aan meer enthousiaste mensen die ons helpen om het project tot een goed einde te brengen.  Dus wil je graag een bijdrage leveren aan het certificeringsproject, wij zien je graag komen! Meer informatie over hoe je kunt helpen vind je aan het einde van dit artikel.

Een korte samenvatting van het project tot nu toe

Eén van de dingen die we het afgelopen jaar hebben geleerd, is hoe internationaal geörienteerd het certificeringsproject moet zijn. Bij Joomla zijn zoveel mensen betrokken, vanuit de hele wereld, dat de certificering die ontwikkeld wordt net zo internationaal moet zijn als de Joomla community zelf. Er zijn vele uren besteed aan het bespreken van alle zaken die hierbij komen kijken en we zijn nog steeds bezig met hoe we deze grote taak tot een goed einde moeten brengen. Binnenkort zullen we hier meer details over melden, en we hopen dat je je realiseert dat er veel factoren een rol spelen om tot een eerlijke, relevante en duurzaam professionele certificering  te komen. Zeker als je rekening houdt met  geografie, taal, economische situatie/kosten en veel andere zaken. Het was een uitdaging, het was zeker een “eye-opener” en het gaf ons uiteindelijk een veel beter overzicht van de internationale Joomla community.

Waarschijnlijk het meest ingewikkelde punt waren de kosten voor het deelnemen aan de certificering. In het begin hadden we geen flauw idee hoe we dit voor iedereen enigszins eerlijk moesten bepalen en aan de andere kant zeker moesten stellen dat de certificering meer voorstelt dan een wegwerpbadge voor op je website. We wisten dus dat de kosten voor iedereen iets waardevols moesten representeren, maar absoluut wel makkelijk financieel haalbaar moesten zijn voor zoveel mogelijk van de huidige en toekomstige Joomla professionals in de wereld. We hebben hier uren over gediscussieerd. Tijdens één van die bijeenkomsten werd het idee van The Big Mac Index gesuggereerd en dat was een doorbraak. Dat is nog lang niet het einde van de discussie, maar het staat wel voor een belangrijke methode om de prijzen van het examen eerlijk vast te kunnen stellen. Het was ook een hoop lol om de gevolgen van het gebruik van die methode te bekijken. Wil je weten wat The Big Mac Index inhoudt? Je kunt het hier lezen (de abonnee pop-up kan je wegklikken) :
http://www.economist.com/content/big-mac-index

Onze andere belangrijke uitdaging was het certificeringsplatform zelf. We hadden belangrijke technische eisen om rekening mee te houden. We hadden een solide platform nodig dat makkelijk kon schalen zodra certificering in populariteit ging groeien of als we nieuwe examens gingen toevoegen, zoals Joomla Certified Developer, wat als volgende op de rol staat. We wisten ook dat we makkelijk meerdere talen zouden moeten kunnen hanteren en een identificatiecontrole moesten kunnen uitvoeren van degene die het examen doet. We hebben naar meerdere professionele bedrijven gekeken die van certificeringsexamens afnemen hun vak hebben gemaakt en realiseerden ons dat in dit stadium van het project de kosten de baten zouden overstijgen. We vonden het aspect dat een externe partij buiten Joomla aan de geloofwaardigheid van het examen zou bijdragen zeker interessant, maar uiteindelijk besloten we om de moeilijke route te nemen en de software zelf te ontwikkelen zodat we meer controle zouden hebben over de certificeringssoftware en deze belangrijke kennis binnen het Joomla project zouden houden.

Tegen het einde van 2014, hadden we de eerste versie van het software platform klaar en konden we het allereerste Joomla Certified Administrator pilot examen houden op de JWC. De feedback en de gesprekken hierover waren voor ons van onschatbare waarde en we willen iedereen bedanken die heeft meegedaan. Echter, doordat er problemen ontstonden met betrekking tot het eigendom van de extensie, hebben we besloten om niet verder te gaan met het platform dat tijdens de pilot is gebruikt. Tijdens het opstellen van het pilotexamen hebben we meer geleerd dan we hadden durven hopen en we hebben genoeg examenonderwerpen en vragen bij elkaar om snel in de nieuwe richting verder te gaan. Meer hierover komt binnenkort.

Met software alleen kun je geen certificering uitvoeren en dat is waar onze verbindende teams een rol gaan spelen in het van de grond trekken van het certificeringsproject.  We hebben een team dat contacten gaat onderhouden met Joomla trainers en andere professionals die kunnen helpen bij het afnemen van de examens en examentraining willen geven. We hebben ook mensen die gaan samenwerken met het Joomla Documentation team om te zorgen dat de Joomla documentatie compleet en overzichtelijk genoeg is om je goed te kunnen voorbereiden op het Certified Joomla Administrator examen.
In 2015 willen we de uiteindelijke versie van de certificeringsextensie ontwikkelen, met zoveel mogelijk Joomla trainers en professionals in contact komen om een netwerk te krijgen met partners die de certificering ondersteunen, prachtige marketingtools maken met onze “artiesten” en het marketingteam, en starten met het opstellen van het Joomla Certified Developer examen dat we in 2016 willen lanceren. We willen ook onze communicatie met de community naar een hoger plan tillen en het makkelijker maken voor mensen om op een zinvolle wijze een bijdrage te leveren aan de discussie over Joomla certificering in het algemeen.

We hebben je hulp nodig

We hebben goede ontwikkelaars nodig, mensen die goed zijn in communicatie en enthousiaste Joomla gebruikers om ons te helpen bij de lancering van het Joomla Certified Administrator examen in 2015. We hebben een stevige basis gelegd en nu hebben we jou nodig om dit tot een goed einde te brengen!

Wil je op de hoogte blijven, meepraten of meehelpen? dit is onze Facebook pagina:
https://www.facebook.com/joomlacertificationprogram

Je kunt ook een formulier invullen om je aan te melden voor het team.  We zoeken mensen met allerlei soorten van Joomla ervaring en dat hoeft niet in jaren meetbaar te zijn!  Zie je het zitten? Het aanmeldformulier vind je hier:
https://docs.google.com/forms/d/1qm_IUP4-s7vzIPLi3CgFZBACxjwvltTEsrLnJ7yWtC8/viewform

Bedankt!
Joomla! Certification Project

 

Reageer

1000 Resterende tekens