joomla10jaar

Op 17 augustus 2005 nam een groep van 17 enthousiastelingen van over de hele wereld een grote moedige stap. In een brief aan de community kondigde ze aan Mambo te verlaten en verder te gaan als nieuw Open Source project onder een nieuwe naam. Uiteindelijk werd op 1 september 2005 de naam aangekondigd van het nieuwe Open Source project: Joomla!.

Vandaag viert is het dus 10 jaar geleden dat het Joomla project van start is gegaan, een enorme mijlpaal! In de afgelopen 10 jaar is Joomla enorm gegroeid en wordt het wereldwijd gebruikt voor miljoenen websites en kent het een zeer actieve grote community van vrijwilligers die op allerlei wijze bijdragen aan het Joomla project.

Om te vieren dat Joomla 10 jaar is geworden heeft Brian Teeman een speciale website opgezet: http://spreadthejoomlalove.com. Lees daar verhalen van andere Joomla gebruikers (en voeg die van jou toe!). Of bekijk de enorme lijst van personen die code aan Joomla hebben bijgedragen of documentatie hebben geschreven. Uiteraard is daar ook een tijdlijn van het Joomla project terug te vinden.

 

Speciale 10 jaar t-shirts en hoodies

Tot 22 augustus is het tevens mogelijk om officiële "Joomla 10 jaar samen" t-shirts of hoodies te bestellen via de webshop op https://fabrily.com/stores/joomla-10-years-together.

Bedankt!

Ook in Nederland en België heeft Joomla een hele actieve community en zijn er dus veel personen die in de afgelopen 10 jaar wel een steentje (of heel veel steentjes) hebben bijgedragen, dank daarvoor! Vier de verjaardag van Joomla mee op de social media door gebruik te maken van hashtag "#joomla10". Daar kom je onder andere de speciale Joomla Sushi tegen die Martijn Maandag vandaag heeft gemaakt:

Reageer

1000 Resterende tekens