Anthony de Wilde (Ictivity) verzorgt net als de vorige keer weer een sessie op de Joomladagen over de Migratie van Joomla 1.0 naar 1.5.

antoniedewildeHoi Anthony, stel jezelf even kort voor...
Om met de standaard openingszin te beginnen. Ik ben Antonie de Wilde, 25 en woonachtig te Rotterdam. Sinds de oprichting van Joomla ben ik bij het project betrokken geweest. Mensen helpen op het forum, moderating, forum administratie en uiteindelijk lid van het core team. Vanwege de geboorte van mijn dochter kan ik hier echter de tijd niet meer voor opbrengen, dus heb ik een stapje terug gedaan. Op het moment ben ik forum administrator op http://forum.joomla.org.

Bij welk bedrijf werk je en wat wordt daar gedaan met Joomla! en open source?
Ik werk bij Ictivity, een onafhankelijk bedrijf wat advies en implementaties in de ICT-sector doet. Joomla! is niet een core business voor ons, we hebben één site erop draaien. We doen als organisatie steeds meer met open source op het gebied van besturingssystemen (Linux). We hebben een aantal mensen die alleen bezig zijn met het implementeren van open source software, bijvoorbeeld het ontwikkelen van oplossingen op besturingssystemen of standaard desktops. Zelf ben ik voornamelijk bezig met de automatische provisioning van identiteiten tussen diverse systemen (databases, directories, applicaties, etc.).


Wat doe je zelf met Joomla! en waar liggen je specialiteiten?
Ik heb een aantal sites met Joomla! draaien. Op dit moment ben ik langzaam aan het kijken wat er moet gebeuren om deze sites naar 1.5 te migreren, waaronder de templates en de zelf geschreven extensies. Ik heb niet echt een specialiteit met Joomla!, ben meer een manusje van alles. Ik kan templates maken, extensies schrijven, troubleshooten. Het meeste kennis heb ik eigenlijk van de onderliggende laag, het besturingssysteem en de software die daarop draait.

De afgelopen 2,5 jaar heb je al meer dan 11.000 posts gedaan op forum.joomla.org en daarmee sta je 4e in de lijst van top posters. Balen van die 4e plek? ;)
Afgelopen oktober is onze dochter geboren, zij is de schuldige dat ik niet meer op de eerste plek sta.

Wat zijn momenteel volgens jou in Nederland de meest interessante ontwikkelingen op het vlak van open source in het algemeen en Joomla! in het bijzonder?
Open source wordt een term die steeds meer 'normaal' gevonden wordt, bij het bekijken van oplossingen voor een bedrijf wordt er steeds vaker naar open source gekeken op basis van de mogelijkheden. Naar mate standaarden meer open worden, worden de kansen van open source steeds groter.

Van welke andere open source producten maak je veel gebruik?
Als ik iets nodig heb, kijk ik eerst of er een open source versie van is. Firefox (browser), Ubuntu (Linux), Thunderbird (e-mail), FileZilla (FTP), WinScp (secure copy), Freemind (mind mapping), Open Office (tekstverwerking), KeePass (encryptie van wachtwoorden) en waarschijnlijk nog een aantal.

Waarom deelnemen aan de Joomladagen?
Het is er altijd erg gezellig en de mensen zijn zeer enthousiast. Ik spreek een hoop mensen die ik in de loop der jaren via Joomla! heb leren kennen.

Wie is de doelgroep van je sessie en wat kunnen de bezoekers verwachten?
De doelgroep is de eindgebruiker die een aantal sites heeft en zich wil orienteren om een migratie van Joomla! 1.0 naar 1.5 te doen.

Enkele afsluitende woorden voor de mensen die nog twijfelen of ze moeten komen...?
De dagen hebben voor ieder wat wils. Er is de kans om te zien wat een levendige en goede community Joomla! heeft. Er zijn veel mensen aanwezig die ervoor zorgen dat Joomla! is waar het vandaag is. Als laatste kun je er nog wat van leren ook.

Hartelijk dank voor dit interview en tot op de joomladagen!

Reageer

1000 Resterende tekens