bert-boerland

Bert Boerland (DOP) is lid van de Drupal Association en hij verzorgt tijdens de Joomladagen een sessie over Drupal.

Hoi Bert, stel jezelf even kort voor...
Umm, Ik ben de nerd die niet programmeert, de geek die business denkt te begrijpen, de vader die ook moedert over zijn dochter en zoon, de creatieveling die geen entrepreneur is, de ondernemer met een visie, de sociale man die dagen alleen kan zijn. Ik ben Bert.

Bij welk bedrijf werk je en wat wordt daar gedaan met Drupal en open source?
Dutch Open Projects (http://dop.nu). Een bedrijf van 20 man dat bouwt aan, beheert van, adviseert op en trainingen geeft op, het gebied van Open Source. We zitten in een leuke villa, met leuke jonge medewerkers en aangename klanten. We doen alles op het gebied van webservices en PHP. Het leven is te kort voor Java.

Wat doe je zelf met Drupal en waar liggen je specialiteiten?
Ik en actief gebruiker van het eerste uur en promoot Drupal ook al heel lang. Bij klanten en prospects maar ook al jaren lang bij allerlei Open Source sessies.

Wat zijn momenteel volgens jou in Nederland de meest interessante ontwikkelingen op het vlak van open source in het algemeen en Drupal in het bijzonder?
Ik geloof niet dat Nederland speciaal is. Open Source is globaal en dus niet lokaal gebonden aan een land. In zijn algemeenheid zie je nu dat Drupl steeds dieper door dringt in organisaties die niet allen meer hun website op Drupal draaien, maar het ook als kennisbank intern gebruiken en zelfs Drupal meer gaan inzetten als centrale bus voor al hun (multimedia) assets. Meer backend connecties dus die vanuit Drupal gemanaged worden.

Van welke andere open source producten maak je veel gebruik?
Alles op het gebied van GNU/Linux, dus de LAMP stack maar ook Ubuntu. Al ben ik recent voor de desktop naar Mac geswitched gebruik ik vanzelf sprekend nog Firefox en OpenOffice. Verder gebruik ik veel MythTV (een Open Source Private Video Recorder) en Slimserver (een MP3 streamer voor mijn sqeezebox). Eigenlijk, ik eet Open Source.

Waarom deelnemen aan de Joomladagen?
Om bruggen te slaan en om te leren.

Je verzorgt een sessie over Drupal: wie is de doelgroep en wat kunnen de bezoekers verwachten?
Vuurwerk!

Enkele afsluitende woorden voor de mensen die nog twijfelen of ze moeten komen...?
Als mensen de toekomst van Joomla willen zien, moeten ze nar Drupal kijken! :-)

Hartelijk dank voor dit interview en tot op de joomladagen!

Reageer

1000 Resterende tekens