Het JXtended Team - Rob Schley, Louis Landry en Andrew Eddie dat in Australië de Joomla Development Summit heeft bezocht en daar met andere leden van OSM en Core ontwikkelaars heeft gesproken over de toekomst en de ontwikkeling van Joomla! kondigt op zijn website aan een aantal door JXtended commercieel ontwikkelde extensies en technologieën te doneren voor Joomla! 1.6.

Comments

JXtended doneert zijn Comments extension aan Joomla 1.6. Ze geloven dat deze stap, gecombineerd met de betere ACL mogelijkheden, Joomla! een sterkere positie ten opzichte van andere Content Management Systemen geeft. JXtended gaat door met de ontwikkeling en support van de commerciële Joomla! 1.5 versie, en maakt de upgrade naar de Joomla! 1.6 versie mogelijk. Comments voor Joomla! 1.6 wordt kort voor het verschijnen van de eerste beta versie in de core van Joomla! 1.6 opgenomen. De keuze voor JXtended comments maakt dus en gemakkelijke overgang naar Joomla! 1.6 mogelijk.

Access Control

De laatste maanden, heft JXtended veel tijd geïnvesteerd in research naar een geschikt ACL system voor extensies, ze noemen dit " hybrid member centric management system". Deze nieuwe technologie zal de backbone voor het nieuwe access control en member manager (als vervanger voor huidige user manager) Joomla! 1. Het system word flexibel en uitbreidbaar met onder andere custom user fields.

Geneste Categorieën

Gebruikers van de commerciële JXtended componenten Magazine en Catalog maken nu al gebruik van de optie om geneste categorieën te gebruiken. Deze technologie word nu ook toegevoegd aan de Joomla! 1.6 core, dit maakt een einde aan de huidige sectie/categorie structuur waarin maar twee levels mogelijk zijn.

JXtended Libraries

Verschillende delen van de JXtended library (engine room) zullen deel gaan uitmaken van het Joomla 1.6 Framework. Het JXtended "Form package" zal ook andere ontwikkelaars de zelfde boost aan mogelijkheden geven die zijn nu al gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe extensies. Het pakckage bied een complete rendering, validatie en filtering framework voor het verwerken van input formulieren. Een MVC verbetering is de toevoeging van onze " protocol-based Controller dispatcher". Dit maakt het mogelijk taken te verdelen tussen meerdere controllers, en het gebruik van verschillende protocollen zoals JSON voor Ajax gebaseerde extensies. De JXtended Javascript internationization library geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om tekst binnen een Javascript source aan te passen(vertalen).

JXtended is blij op deze wijze te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het Joomla! Project. De verkoop van commerciële GPL extensies maakt het voor hen mogelijk research en ontwikkel tijd, beschikbaar te stellen voor de verdere ontwikkeling van Joomla!

Commentaar

Ik denk dat dit initiatief laat zien dat het goed mogelijk is commerciële extensies in GPL te ontwikkelen en dat dit ook aan verdere ontwikkeling van Joomla! kan bijdragen. Het sluit nauw aan bij eerdere nieuws berichten en blogs die hier en op Joomla.org en Jfoobar.org zijn gepubliceerd, ook diverse grote ondernemingen en multinationals die gebruik maken van Joomla! zouden kunnen (en moeten) participeren door middelen en tijd beschikbaar te maken voor verdere ontwikkeling van Joomla!

Meer over de development visie leest je in het artikel op Joomla.org

Het originele artikel is oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op jxtended.com onder de titel 'JXtended Investing in Joomla 1.6' .

8 reacties

EasyDiscuss Avatar
sc00zy
Goede zaken! Al denk ik dat er vanuit JXtended ook wel is nagedacht over het marketing gedeelte achter deze actie ;-)
EasyDiscuss Avatar
pablorindt
Wow dat is best mooi, ik heb nu ook de JXtended comments component, werkt goed :-)
EasyDiscuss Avatar
Borrie
Iedereen op cursus Joomla! 1.6 ?
EasyDiscuss Avatar
Mark.s
Beetje dubbel gevoel hier bij, zoals Scoozy al zegt zal er wel vanuit commercieel belang gehandeld zijn. Ik heb vernomen dat de verkoop van jxtended producten niet geweldig liep en dat ze het daarom maar via deze manier aan de man brengen.<br />Vooral als je leest dat jxtended word gerund door mensen die te maken hebben met het joomla core team.<br /><br />Maar het geeft daarnaast ook een enorme boost, dus ben benieuwd wat dit in de toekomst brengt, en kan niet wachten op 1.6!
EasyDiscuss Avatar
Jeroen (Alias BamiSalami)
hoe je het went of keert, het blijft een goede aanvulling voor joomla 1.6<br />Mij maakt het niet uit wat voor mensen voor versie daarnaast aanbieden. Als de standaard versie functioneert ben ik al tevreden :D
EasyDiscuss Avatar
Ruud van Zuidam
Tja een bank die een wielerploeg sponsort, doet dat ook met een commercieel/marketing doel maar hopelijk ook met een maatschappelijk doel.<br /><br />Een dubbel gevoel is dus niet nodig, er is van Joomla! geen tegen prestatie gevraag, een oud Nederlands spreekwoord zegt al "je moet een gegeven paard niet in de bek kijken".
EasyDiscuss Avatar
Marijke Stuivenberg
Ik denk dat zij tevens een beetje een voorbeeld willen stellen voor de vele developers en teams om met hun kennis en tijd bij te dragen aan een succesvolle versie voor de community.
EasyDiscuss Avatar
sc00zy
Ik heb er verder geen dubbel gevoel bij, maar moest er wel direct aan denken dat het marketing technisch wel erg handig is ;-)

Reageer

1000 Resterende tekens