joomla-com-photoJoomla! biedt GRATIS gehoste website oplossingen aan op Joomla.com in samenwerking met SiteGround

New York, NY, - 20 januari 2015 -Joomla, een van ‘s werelds populairste opensource content-management-systemen (CMS), kondigde vandaag haar nieuwe dienst aan:Joomla.com. Gebruikers kunnen nu gratis gehoste Joomla websites bouwen. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met SiteGround webhosting, die de server-infrastructuur heeft gebouwd en de gratis Joomla sites gaat huisvesten.

Door de mogelijkheid te bieden om gedurende onbepaalde tijd een gratis gehoste website te hebben, beoogt Joomla nog populairder te worden en haar gebruikersbasis aanzienlijk te vergroten. De doelgroep van de nieuwe service zijn mensen die momenteel gratis gehoste mogelijkheden kiezen om een website te bouwen via andere oplossingen. De nieuwe service neemt niet alleen de hostingkosten weg bij het opzetten van een Joomla website, maar maakt het starten van een website ook gemakkelijker. Met slechts enkele klikken is je Joomla.com website klaar om te beginnen.

De president van Open Source Matters Inc., Sarah Watz zegt: “Ik ben erg enthousiast want de nieuwe service op joomla.com maakt het Joomla! CMS toegankelijker dan ooit.”

De Joomla.com service biedt alle standaard publiceer-functies van het Joomla! CMS maar is beperkt uitbreidbaar. Het bevat een mooie set voor-geselecteerde templates en diverse erg handige voor-geïnstalleerde extensies zoals Google Analytics, Google Maps integratie, Disqus ondersteunde reageer-mogelijkheden en het delen via sociale media. De service zal niet de meest geschikte oplossing zijn voor gebruikers die direct een geavanceerde website willen maken met aangepaste code en een template en extensies naar eigen keuze. Echter, websites op Joomla.com kunnen later gemakkelijk doorontwikkeld worden tot volwaardige zelf-gehoste Joomla projecten zonder beperkingen.

Volgens Sarah Watz, de president van Open Source Matters Inc., zijn de belangrijkste redenen om joomla.com te gebruiken in plaats van een zelf-gehost Joomla CMS:

  • Hosting van de website is GRATIS.
  • Gratis websitenaam op het joomla.com subdomein (bijvoorbeeld: mijnwebsite.joomla.com).
  • Voorgeïnstalleerde extra extensies, templates, en alle beschikbare talen.
  • Automatische updates.

Een uitgebreide vergelijking tussen de twee opties kan bekeken worden op: //tutorials.joomla.com/basics/16-joomla-com-vs-joomla-org

Enkele van de andere grote voordelen van de nieuwe gratis gehoste website service door Joomla zijn:

  • Geen advertenties.
  • Het Joomla beheergedeelte is vertaald in meer dan 50 verschillende talen, hetgeen mensen over de gehele wereld een geweldige mogelijkheid biedt om een eigen online presentie gemakkelijk en gratis te beginnen.
  • Makkelijk te upgraden naar een volledig gehoste service met een eigen domein.
  • Kan op ieder moment verplaatst worden naar welke hosting service dan ook.
  • Joomla is een van de populairste opensource CMS-platforms, gedurende bijna 10 jaar gebruikt door miljoenen mensen over de gehele wereld. Joomla.com gebruikers kunnen hun voordeel doen met de al verzamelde kennis en de bestaande grote en behulpzame community.

De Joomla.com server infrastructuur is gebouwd en zal worden ondersteund door het SiteGround webhostingbedrijf. De hosting partner van het project is gekozen door Open Source Matters, Inc. (OSM) uit verschillende kandidaten via een openbare RFP. Joomla.com gebruikers, die op enig ogenblik besluiten eigen hosting te regelen, zijn vrij om hun website naar welk hostingbedrijf dan ook te verhuizen. Wanneer echter gekozen wordt om naar een shared hostingplan bij SiteGround te verhuizen, zal een wezenlijk deel van het hostingbedrag direct ten goede komen aan het Joomla project.

“We zijn erg trots partner van Joomla in dit project te zijn. Het is voor ons een goede manier om, met waar we het beste in zijn, de community iets terug te geven: Onze webhostingexpertise!” zegt Lilyana Yakimova, Marketing Manager van SiteGround.com.

Over Joomla!

Joomla is een van ‘s werelds populairste softwarepakketten dat gebruikt wordt om websites te bouwen, en de inhoud te organiseren, beheren en publiceren voor blogs, Intranetten en mobiele toepassingen. Met meer dan 3 procent van het wereldwijde web dat op Joomla draait en een CMS-marktaandeel van meer dan 9 procent, ondersteunt de gratis opensource software de webpresentie van honderdduizenden kleinbedrijven, overheden, non-profit - en grote organisaties over de hele wereld zoals Citibank, eBay, General Electric, Harvard University, Ikea, McDonald's en Sony. Het prijswinnende CMS wordt geleid door een internationale community die zowel onervaren gebruikers als doorgewinterde webontwikkelaars helpen hun digitale visies werkelijk te maken. Joomla's kracht en uitbreidbaarheid heeft ertoe geleid dat de software meer dan 60 miljoen keer is gedownload.

Over Open Source Matters, Inc.

Open Source Matters, Inc. (OSM) is de non-profit organisatie die de organisatorische, juridische en financiële ondersteuning van het Joomla project verzorgt.

Over SiteGround

SiteGround is een leidend webhostingbedrijf met een speciale focus op het Joomla CMS. Het heeft meervoudige veiligheids-, snelheids- en beheer-optimalisaties ontwikkeld voor klanten die Joomla gebruiken. SiteGround is ook actief betrokken bij de Joomla community door het sponsoren, bijwonen en/of geven van lezingen tijdens meer dan 40 Joomla evenementen de afgelopen drie jaar. SiteGround is momenteel de officiële hostingpartner van Joomla! voor de demo service en de nieuwe gratis hosting-service.

Contact over dit artikel:

Sarah Watz
+46708755115
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
tasty
Mooie templates zitten erbij. Komen die ook beschikbaar voor zelfstandig draaiende sites?
0

Reageer

1000 Resterende tekens