joomlacss

Nederland heeft een active Joomla community, dat is wel te zien aan de hoeveelheid Nederlandse Joomla informatie dat er te vinden is. Zo heeft Rob van Oudheusden de handige website www.joomla-css.nl opgezet, volledig toegespitst op de stijlmogelijkheden van Joomla.

Het stijlen van een Joomla website kan lastig zijn. Al heb je enige kennis van CSS en HTML dan nog is het vaak zoeken. Joomla CSS kan hierbij helpen. Voor zowel de Joomla 1.5 als nieuwe Joomla 1.6 versie worden alle stijlmogelijkheden (classes en id’s) besproken met vele voorbeelden. De website is vooral bedoeld voor relatief nieuwe Joomla gebruikers, die een eigen template willen maken of een bestaande template anders willen vormgeven.

Meer dan alleen classes en id's

Op Joomla CSS vind je naast de stijlmogelijkheden ook handleidingen om op eenvoudige wijze een eigen template te bouwen voor zowel Joomla 1.5 als Joomla 1.6. Er zijn diverse modellen beschikbaar om te downloaden die gemakkelijk naar eigen vormgeving aanpasbar zijn. Ook het maken van een submenu komt in Joomla CSS uitgebreid aan de orde, met volledig uitgewerkte voorbeelden, zonder dat u hiervoor aparte extensies hoeft te installeren.

Bezoek www.joomla-css.nl voor alle informatie, de site is gratis toegankelijk.

2 reacties

EasyDiscuss Avatar
Rienk Vlieger
Geweldig initiatief! Dit kan behoorlijk wat zoekwerk schelen!
0
EasyDiscuss Avatar
Esteban
Ook ik, behorend tot doelgroep, ben hier bijzonder blij mee, echt iets om in het weekend tijd voor vrij te maken en in te duiken.
0

Reageer

1000 Resterende tekens