| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Joomla! op Software Freedom Day in Den Haag

sfd2010Op zaterdag 18 september 2010 wordt in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag stilgestaan bij de internationale Software Freedom Day 2010. Meerdere organisaties hebben de handen ineengeslagen om op deze dag aandacht te vragen voor het belang van vrij en open source software.

Software Freedom Day wordt sinds 2005 wereldwijd gevierd en staat in het teken van vrije en open source software. De deelnemende organisaties willen laten zien wat met vrije en open source software mogelijk is en hoeveel plezier ontwikkelaars en gebruikers halen uit het werken met deze software. Dit jaar hebben de NLLGG, HCC, NLUUG, Ubuntu-NL en ClubNix de handen ineengeslagen om een stevig evenement in Nederland neer te zetten. Op het programma staan verschillende lezingen en workshops die gericht zijn op 'gewone' gebruikers, met onderwerpen als multimedia, gaming, software voor dagelijks gebruik en het gebruik van vrije software en open content bij de overheid.

Via diverse stands krijgen bezoekers informatie en demonstraties over het gebruik van vrije en open source software, en kan kennis worden gemaakt met de verschillende gemeenschappen. Software Freedom Day is bedoeld voor iedereen die bewust bezig is met computers en software, of wie dat wil zijn: jong, oud, geeks, nerds, gamers, enthousiastelingen, nieuwsgierigen en nieuwkomer.

Joomla! stand en lezing tijdens Software Freedom Day

Tijdens de Software Freedom Day in Den Haag zal JoomlaCommunity.nl aanwezig zijn op de bazaar en een stand verzorgen voor Joomla! en JoomlaCommunity.nl. Gedurende de gehele dag kan je bij ons langskomen om kennis te maken met het Joomla! project.

Tevens zullen we om 14:45 uur een lezing verzorgen over Joomla. Tijdens deze lezing maak je kennis met Joomla! en wat je er zoal mee zou kunnen maken. Ook gaan we in op hoe de community van een internationaal open source project als Joomla eruit ziet. Natuurlijk laten we ook alvast wat zien van Joomla! 1.6, dat binnenkort zal verschijnen.

Meer informatie

Het programma begint om 10.30 uur, en de toegang is gratis. Om 17 uur is de dag afgelopen. Op de website www.sfd2010.nl kun je meer informatie vinden. Wellicht tot komende zaterdag in Den Haag!