| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Joomla populairste open source WCM-leverancier

top10-wcmIeder jaar doet ITcommercie onderzoek naar de web content management (WCM) markt. Zij doen dit onderzoek onder verschillende internetbureaus en WCM-leveranciers. Dit jaar kwam uit het onderzoek naar voren dat sociale media een belangrijke trend in de WCM markt is.

Maar naast deze trend zien we duidelijk de invloed van open source content management systemen terug. Joomla is in de concurrentie top 10 WCM-leveranciers als beste open-source speler op de 3e plaats terecht gekomen. Naast Joomla komen ook Hippo, Drupal en Typo3 in de lijst voor, deze laatste is van plaats 4 naar 8 gezakt.

"De populariteit van open source is ook dit jaar te zien. Niet alleen geven de ondervraagden dit aan in het onderzoek, maar ook zien ze deze partijen als grote concurrenten. Er komen vijf open source partijen in de lijst voor. Het Nederlandse Hippo, hoewel commercieel open source, heeft daarbij aan populariteit gewonnen, net als Joomla en Drupal. Alleen Typo3 zakt in de lijst van vier naar acht. Ook onderzoeksbureau Gartner kenmerkt de opkomst van open source, wat nu nog maar vier procent van de markt wegsnoept, maar langzaam groeit." Bron: ITcommercie

De WCM-leverancier concurrentie top 10 van 2010 ziet er volgens ITcommercie als volgt uit:

  1. Sitecore
  2. GX
  3. Joomla
  4. Microsoft
  5. Smartsite
    SDL Tridion
  6. Drupal
  7. Alterian
  8. Typo3
  9. Hippo
  10. Green Valley