| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Joomla uitgeroepen tot Startpaginadochter van het Jaar 2009

joomla-startpaginaAfgelopen zaterdag is joomla.startpagina.nl uitgeroepen tot Startpaginadochter van het jaar 2009. Tijdens de jaarlijkse Dochterdag ontving Marijke Verkaik (tevens documentatie teamlid van JoomlaCommunity) de dochtertrofee 2009 uit handen van juryvoorzitter Co Scholten. De joomla.startpagina.nl werd in de voorrondes genomineerd door collega-beheerders uit het 5.900 pagina’s tellende dochternetwerk.

De dochterpagina is door haar gebruiksvriendelijkheid voor zowel starters als experts een uitgebreid hulp- en naslagwerk. Via verschillende video’s leren belangstellenden snel hoe zij een doeltreffende website opleveren. Bovendien verzendt de pagina dagelijks een nieuwsbrief vol met joomla-nieuws. Naast de dochterpagina wordt veel gebruik gemaakt van het joomla-prikbord waar designers en webmasters tips en trucs uitwisselen.

De Dochter van het Jaarverkiezing is een initiatief van de BelangenVereniging van Startpaginadochters (BVS). Zij behartigen de belangen van de beheerders van één of meerdere dochterpagina’s via het bij ilse media aangesloten www.startpagina.nl

Marijke Verkaik kijkt met veel plezier op de uitreiking terug: ”Geen idee wie de joomla.startpagina.nl hebben genomineerd. Ik had niet verwacht bij de laatste drie te eindigen. De overwinning was dan ook een grote verrassing. Vooral de reacties van de collega-beheerders waren leuk. Veel van hen werken met Joomla als basis voor een website. Het leeft erg onder de beheerders. Verschillende voorbeelden die ik amper kende, kwamen aan bod. Zo blijken veel bibliotheken gebruik te maken van de gratis joomla-software. Het leuke aspect van winnen is dat je plots met heel veel mensen kennis maakt van wie je niet had verwacht dat zij ook veel binding met Joomla hebben.''

Juryrapport Dochter van het Jaar 2009:

De dochterpagina is vanwege de gebruiksvriendelijkheid voor zowel starters als experts een uitgebreide hulp en naslagwerk. Via talloze video’s wordt belangstellenden wegwijs gemaakt in korte tijd een doeltreffende website op te leveren. Dagelijks een nieuwsbrief verzonden vol met kersvers joomla-nieuws. Behalve de overzichtelijke dochterpagina wordt veel gebruik gemaakt van het joomla-prikbord waar designers en webmasters tips en trucs kunnen uitwisselen.

Namens het JoomlaCommunity team van harte gefeliciteerd met deze prijs Marijke!