| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Laatste nieuws rond Joomla!dagen 2009

Joomla!dagen 12 & 13 juni 2009Nog een kleine drie weken en dan is het zover, de Joomla!dagen 2009 op 12 en 13 juni in het Mercure Hotel Nieuwegein. Het belooft weer een interessante editie te worden! Op vrijdag zal JoomlaCommunity.nl samen met Wilco Jansen een sessie verzorgen over 'Bijdragen aan community: WIIFM' (What's in it for me?). Hierin zullen we meer vertellen over JoomlaCommunity.nl, wat je er zelf aan hebt en hoe je zelf kunt bijdragen.

Klik op lees verder voor het laatste nieuws rond de Joomla!dagen 2009, over de programmadetails van beide dagen, jouw website als voorbeeld voor de migratie sessie en Stichting Kika.

Programmadetails bekend

Joomladagen ProgrammaOp de Joomla!dagen website zijn inmiddels de programmadetails voor vrijdag 12 juni en zaterdag 13 juni te bekijken. Op de vrijdag zie je wat Joomla allemaal is, wat het kan en hoe je functionaliteit kunt toevoegen. De zaterdag is wat technischer en staat in het teken van hoe Joomla werkt, hoe je zelf met Joomla kunt werken en wat we in de toekomst (Joomla 1.6) kunnen verwachten.

Elke dag begint met een Keynote speech, van 13 tot 14 uur is er een lunch en we sluiten de dag af met een borrel. Tijdens de parallelsessies is er in de grote zaal het Doctor Joomla programma. De vrijdag sluiten we af met Joomla! Jeopardy.

Dit jaar weer vele nationale en internationale sprekers, oa: Michel van Agtmaal, Ray Bogman, Gary Brooks, Paul Delbar, Jessica Dunbar, Fotis Evangelou, Lorenzo Garcia, Wilco Jansen, Johan Janssens, René Kreijveld, Hans Kuijpers, Peter Martin, Hannes Papenberg, Herman Peeren, Sander Potjer, Brian Teeman, Henk van Cann, Gruus van Woerkom, Mathias Verraes en Arno Zijlstra. Bekijk de sprekerspagina voor informatie over de sprekers.

Jouw website als migratie voorbeeld?

Joomladagen MigratieVanaf 22 juli 2009 zal de Joomla 1.0 serie niet meer ondersteund worden door Joomla. Tijd om je website te migreren dus! Tijdens de Joomla!dagen zal Sander Potjer een sessie geven over hoe je een website kunt migreren van Joomla 1.0 naar de Joomla 1.5. Aan de hand van een voorbeeld loopt hij alle stappen door die nodig zijn om een site te migreren.

Nu kan Sander een standaard Joomla 1.0 installatie gaan omzetten, leuker is het als hij een bestaande website als voorbeeld neemt om te migreren. Heb jij een non-profit website (vereniging, stichting, goed doel, etc..) welke momenteel nog op Joomla 1.0 draait, maar die je graag om zou willen zetten naar 1.5? Geef je dan op! Uit de inzendingen zal Sander een site kiezen welke als goed voorbeeld kan dienen tijdens de migratie sessie.

Stuur een e-mail met daarin de url van de website, de gebruikte extensies, of je van plan bent te komen naar de Joomla!dagen en waarom juist jouw website gekozen moet worden naar [email protected]. Als uiteindelijk jouw website wordt gebruikt, draait die na afloop van de Joomla!dagen op Joomla 1.5! Opgeven kan tot woensdag 27 mei.

Stichting Kika en Joomla!dagen

Joomladagen KiKaTijdens de dagen wordt aandacht besteed aan de doelstellingen van KiKa en actief geld ingezameld voor dit goede doel. In 2008 kwam de website van KiKa uit de bus als beste en meest populairste website in de non-profit sector. En jawel, de site is in Joomla! gebouwd. Vanuit Stichting KiKa zal er ook iemand komen om over de site te vertellen.

We hopen je op de Joomla!dagen te zien, vergeet niet je tickets te bestellen voordat deze op zijn!